Ny utsikt

DSC00550Vi har fått en ny utsikt från vår stuga. Tidigare skymtade man ett litet vindkraftverk som står precis i utkanten av Klintehamn. Nu ser vi sex enorma propellrar ovanför träden. På natten är det som i Las Vegas, nåja nästan iallafall, varje propeller har nämligen en stor röd blinkande lampa i mitten. Så nära Las Vegas man kan komma på en åker på Gotland.

Nu tror ni kanske att jag ska oja mig över dessa inslag i naturen och beklaga mig över hur de förfular min utsikt. Men nej, jag gillar det. Jag tycker att vindkraftverk är smart och på Gotland passar de väldigt bra eftersom det ju blåser hela tiden. Hittills har vi inte heller hört att de låter, så störande är det inte. Dessutom tycker jag att de är häftiga. Står man under dem och tittar uppåt, är det svårt att inte bli yr och swooschandet på det avståndet är mäktigt.

Med tanke på att ett sånt här kraftverk kan försörja ca 300 villor under ett helt år tycker jag att det är svårt att inte vilja ha fler runt om i landet. De tar ju ingen stor plats alls, medför nya arbetstillfällen, skapar ren, miljövänlig energi och är riktigt dekorativa. Hade jag haft plats, hade jag byggt ett eget.

Fin stuga

DSC00552Igår kom jag till stugan, trött och utmattad efter att ha trädgårdsarbetat hela helgen hos mamma och därefter städat det egna huset till kl 01 på natten. Jag vill alltid att huset ska vara städat när jag åker iväg och det är helt omöjligt att lämna det stökigt. När jag började närma mig slutet av städningen och orken börjat tryta, kom jag på att räkningarna skulle betalas innan jag åkte. Kom därför inte i säng förrän kl 02 och var galet trött när jag klev upp kl 06 för att åka till Arlanda och kliva på flyget till Visby.

När jag kom fram till stugan såg jag därför väldigt mycket fram emot att lägga mig med en bra bok på gräsmattan och äntligen  njuta av den första semesterveckan. På nåt sätt hade jag förträngt alla platta paket som väntade eller rättare sagt hade jag hoppats att familjen bara skojade när de sa att de inte satt upp några skåp ännu. Jag tänkte att de kanske sa så och ville överraska mig med att allt var klart när jag kom. Men, nej. Stugan var rörigare än nånsin och alla platta paket stod snällt och väntade på mig. Det var bara att sätta igång igen.

Vi slet hela dagen och faktiskt var alla delarna med och det blev jättefint. Allt är givetvis inte klart än, lite semesterfart måste man ju få ha och ta lite i taget.