Hemma

Huset stod kvar och var sig likt när vi kom hem efter en låååååång resa från Gotland.

Miljövän Light som jag är, borde jag väl inte förespråka fler flyg och billigare flygbiljetter, men att åka till/från Gotland utan bil och att då välja båten känns ju inte helt rimligt. Jag tror det blev sista gången för mig faktiskt. Allt gick visserligen bra, trots att vi satt lite för nära lekrummet och tonårstjejerna, men havet var spegelblankt och man har bra med plats för ben och väskor på den lilla snabbfärjan. Maten ombord tänker jag inte ens kommentera på annat sätt än att jag undrar vilken båt Mats, som skriver ledare i Gotlands Tidningar, hade åkt när han berömde den goda maten och servicen ombord härom veckan? Har han hittat nån ny färjelinje nånstans?

Vi valde att istället ta en matpaus i stan efter att ha åkt båtbuss till Cityterminalen. Vi som bor granne med pendelspåret var från början inställda på att åka tåg hela vägen, men när vi insåg att det är en timmes väntetid på pendeltåget i Nynäshamn och man måste byta flera gånger (okej då, åtminstone två…), så kändes båtbussen som ett bättre alternativ. Och den kan jag faktiskt verkligen rekommendera. Parkerad precis utanför landgången (som visserligen var låst och igenbommad i änden mot bussen och panik nästan utbröt när ingen blev utsläppt och en grinig gotlänning som till slut kom springande med nyckel skällde ut alla som kommenterade missen), stod bussen och väntade med plats för alla som köpt biljett ombord. Det var en stor, tyst och bekväm buss som körde smidigt utan stopp till Cityterminalen. Kanske en bro till Gotland inte vore så dumt ändå, så kan man åka buss hela vägen…?

Jag inser själv att det här inlägget är något svamligt och förvirrat, men jag känner på nåt sätt att det känns så bortkastat att lägga närmare 6 timmar på en resa som man vet kan ta 2. Särskilt när båten inte ens strävar efter att vara trevlig och ha ett bra utbud med god, prisvärd mat och tillmötesgående personal.

Fokker-50

Nä, annat var det när jag åkte till Gotland för två veckor sedan och lämnade huset 07.45 och klev in i stugan ca kl. 10.30 och då också hade hunnit handla mat på vägen från flygplatsen.

Nu bjuder ju dessutom Skyways på frukost igen :-)