Grattis storebror!

DSC00994Idag fyller min storebror ännu fler år än jag ska fylla. Stackars karl! ;-)

Min storebror är nog världens snällaste storebror. Det har han alltid varit.

Vår mamma brukar ofta berätta en historia som är ett bevis på hur snäll han alltid var mot mig när vi var små. Eller alltså, när jag var liten, han är ju jättemycket äldre än jag är och har ju alltid varit stor…eller?

Min bror byggde väldigt mycket med lego när han var liten. Det är ganska svårt att tro, för han har verkligen inte lärt sig nåt byggtekniskt av det. Hans tumme sitter nån helt annanstans än där den ska sitta och idag skulle han nog inte ens klara av att få ihop det enklaste legobygget.

En gång hade han byggt en hel legostad som stod fint och prydligt i hans rum när han gick till skolan. Under dagen tyckte jag att det behövdes lite bättre stadsplanering och flyttade runt lite, eller ja, kanske mer exakt lekte krig i hans stad och rev allt. När mamma såg det blev hon väldigt orolig över vad han skulle göra med mig när han upptäckte det.  När han på eftermiddagen kom hem från skolan och ser krigszonen säger han lugnt till min mamma: du skulle ha passat henne bättre…

Grattis min bäste storebror! Hoppas du haft en underbar födelsedag och jag ser fram emot en god middag på fredag!

Fest eller inte?

Ballonger festJag ska fylla år i år.

Väldigt många år som vissa dagar också känns extremt många och andra dagar tror jag att det under inga omständigheter kan vara möjligt att jag ska ha levt så länge.

Under alla dessa år har jag tyckt mycket om att ha fest och har anordnat flera stora och små kalas. De senaste åren har jag ofta tänkt att det är synd att man redan är gift och har haft ”livets fest” och frågat Henke om vi kanske inte skulle göra om det. Men han förstår inte vitsen riktigt.

Nu har jag ju chansen att skylla på alla dessa år som jag, mot min vilja, ska fylla och ha fest av den anledningen. Jag har också länge sagt att jag ska ha en stor fest den dagen och gått igenom många olika scenarier och festlokaler både i vaket och sovande tillstånd.

Nu känns det inte längre bra alls.

Varför ska jag lägga ner 43 875kr på en fest för att jag blir medelålders?