Noll koll i den digitala världen

Imorgon ska jag deala om våra bolån. Önska mig gärna lycka till. Det kan jag verkligen behöva. Jag har nämligen ägnat drygt två timmar åt att leta efter nån slags sammanställning på hur mycket lån vi har. Det finns ingen sån utskrift nånstans i det här huset! Det enda stället jag kan tänkas se det på, är på SBABs sida och då behöver jag logga in med e-legitimation. Det har jag skaffat hos Nordea för ett par månader sedan, men jag har aldrig använt det.

Jag har fått en liten dosa, ett kort och lite instruktioner och hur svårt kan det vara? Alltså har jag nu ägnat halva kvällen åt att försöka fatta hur man använder det och på det sättet komma åt våra låneuppgifter. Men nej, det gick inte heller.

Det här känns lite som baksidan av den digitala världen som jag annars tycker så mycket om. Inga utskrifter behövs, allt finns i datorn, men det kommer man inte åt för att man inte fattar nån eländig installation eller minns inte lösenordet. På nåt sätt hade det kanske varit bättre att ha ett papper sorterat nånstans.

DSC00098

Fast det förstås, om jag har papper så hamnar de oftast i en låda eller på nåt annat bra ställe som jag aldrig minns var det var. Här bredvid ser ni en bild på hur det kan se ut i mina lådor med viktiga papper…och nej, det är inte Matildas låda. Hunden är min gamla älsklingshund Lady som inte får bo nån annanstans längre, teckningarna kan jag inte riktigt skiljas ifrån och sen är det en massa bra att ha-saker.

Jag har visat den här bilden på min förra blogg och då undrade jag när jag skulle hinna vara arbetslös och städa alla dessa lådor. Det inlägget skrev jag den 16 april. Lådan ser likadan ut idag, det är bara lite svårare att öppna den eftersom jag petat in lite fler bra att ha-saker…

Jag har alltid sagt att om jag ska ha nån som hjälper till hemma, så är det en som städar och stryker, för strykning är det vidrigaste jag vet, men nu känner jag att jag kanske ska ha en assistent som tar hand om mina papper och viktiga bra att ha-saker också?

Javisstja, jag har ju önskat mig en frukost-butler också :-) Det blir många nya arbetstillfällen om jag kan anställa allihop!

Men en sak i taget! Jag fortsätter därför sitta här en stund och fundera om det kommer att vara väldigt, väldigt pinsamt att komma in på banken och säga att jag har inte en aning om hur mycket lån vi har idag, men jag vill gärna att det ska vara billigare att betala tillbaka och kan gärna låna lite till?