Den är tillbaks!

Inspirationen alltså. Egentligen kom den redan igår när jag lade mig, men jag behärskade mig och låg kvar i sängen.

Eftersom jag plötsligt hade flera idéer och funderingar som jag ville skriva om, funderade jag i morse på vad jag skulle välja att skriva om först. När jag satt i bilen på väg till jobbet var beslutet fattat.

Min resväg till arbetet är numera alldeles lagom lång och jag njuter varje dag över att kunna åka tio minuter innan jag måste vara på plats. Inte passa tåg, bussar, inte trängas eller vara trevlig med medresenärer när man är trött och helst vill ligga i sängen eller tvingas konversera efter att ha misslyckats att gömma sig bakom sin bok. Nej, nu kan jag slänga in skor, matlådor, väskor och sätta mig i bilen ensam och tyst och köra tio minuter till min lilla butik innan jag ska babbla med kunder och leverantörer hela dagarna.

Därför är det så synd att det utöver trafikdårarna som jag skrev om härom månaden nu finns ytterligare ett stort irritationsmoment på vägen. Utomhusbadet.

DSC01316

Sigtuna kommun ligger vid Mälaren och har flera fantastiska platser för fina bad. Det finns också en liten sjö, Fysingen, som har en liten strandplätt för bad och det finns en sjö vid Arlanda där man också kan bada. Men nej, istället för att iordningställa befintliga badplatser för en mindre summa pengar, väljer kommunen att bygga ett biologiskt renat utomhusbad för 38 miljoner kronor. I detta bad ska temperaturen ligga på 22-23 grader, de senaste veckorna har det varit 24 i Mälaren…

Tänk vad man kunde ha använt dessa 38 miljoner kronorna till istället: rusta upp badplatser/stränder genom att gallra ur och fräscha upp sandplättarna, bygga små kiosker som kan hyras ut på entreprenad varje säsong och därmed medföra arbetstillfällen som inte kommunen behöver stå för, papperskorgar, bajamajor, lekplatser mm mm. Ja, jag tror att 38 miljoner räcker till flera mm mm. Säkerligen också till att rusta upp och bemanna fritidsgårdarna runt om i kommunen som i sin tur skulle kunna sysselsätta gängen som annars hänger på badplatserna på nätterna och skräpar ner och förstör.

(Läs också insändare på samma tema i märsta.nu)