Ho ho kvinnor!!!

Som jag nämnt tidigare är jag kraftigt emot kvotering och tycker det är löjligt att tjata om könstillhörighetens betydelse.

I vår lokaltidning, Sigtunabygden, fanns v 37 en insändare om att moderaterna i Sigtuna kommun skulle vara ett reservat för män och skribenten undrade hur partiet kan driva bra jämställdhetspolitik.

Jag kände direkt att jag bara måste svara på ett så inskränkt inlägg. Jag blir så trött på folk som ”whine´ar” – som min tonåring skulle sagt och som jag tycker är ett fantastiskt uttrycksfullt ord och som bör införas i SAOL – om att männen är i vägen för kvinnorna och att kvinnorna skulle stå på kö utanför och inte blir insläppta.

Så är det definitivt inte i moderaterna i Sigtuna kommun. Vi kvinnor är mer än välkomna och föreningen tar emot oss med öppna armar.

Alla som visar intresse för politiken och en vilja att vara med och påverka, får ett varmt välkomnande – kvinna som man. Även de som bara är lite nyfikna och vill veta mer är välkomna till oss. Oavsett  kön erbjuds vi intressanta utbildningar, temakvällar och uppdrag . Vi bereds möjlighet att engagera oss på just de specifika områden som ligger oss själva närmast. 

Vi blir däremot inte uppraggade och påtvingade uppdrag för att vi är kvinnor, utan för att vi söker oss till politiken och visar intresse för frågorna. Det är väl ändå en förutsättning? 

Att andelen kvinnor i politiken är för låg är tyvärr ett faktum och jag ser gärna fler kvinnliga politikerkollegor i mitt parti, men att männen skulle bromsa oss är helt fel. Vill vi, kan vi. Fler borde våga prova och jag hoppas se  många av er i valarbetet under det kommande året.f1de10d4-692e-4ebd-ba89-d0408d20cacb