Jag lever

Jag har inte gått under jorden eller slutat blogga. Jag har bara landat efter födelsedagsfirandet.

Veckan som gått har stundvis varit både hektisk och lugn. Först var det hektiskt med födelsedag, politik och arbete. Sen följde en lugn helg med familjen och god mat. Ett lugn som jag inte känt sedan semestern på Gotland infann sig och finns faktiskt fortfarande kvar.

Nu känns det också tydligt att hösten är här och vädret har tagit en ordentlig vändning. I morse låg det snö på marken och jag fick sopa av bilen innan jag halkade ut på vägarna. Även om jag gillar årstidernas skiftning i Sverige tycker jag att det är för tidigt med snö nu. Jag saknar höstdagarna med strålande sol, lövhögar och härlig luft. Har vi haft såna i år? Jag har i såna fall missat dem och saknar höstiga promenader i Rosersbergs slottspark eller runt vår lilla fågelsjö Fysingen. Hoppas det kommer några fina dagar nu när jag har hittat lite inre ro och har tid att njuta ett par helger framöver.Första snön på äpple

Det är också roligt att se hur olika man uppfattar den första snön. I morse väckte jag Aksel först och han blev ordentligt bedrövad och ledsen över vädret. Hotade med att han kände av svininfluensan och nog behövde ligga kvar i sängen i minst tre veckor. Sen gick jag in i Matildas rum, drog upp rullgardinen och väckte henne med frågan ”vet du vad det är för väder idag?”. ”SNÖAR DET?” jublade hon och hoppade upp ur sängen med ett glädjetjut.

Tur att vi är olika.