Vad lockar?

Jag har precis kommit hem efter att ha stått vid Rosersbergs station och delat ut vår medlemsvärvarfolder till morgonstressade pendeltågsresenärer.5-skal-att-bli-medlem

Det är en billig, enkel och mycket trevlig aktivitet för att nå ut till allmänheten och synas. Men! Hur ska vi göra för att fler också ska använda anmälningsblanketten på baksidan av foldern och verkligen bli medlemmar? Många fler än de som betalar den lilla medlemsavgiften (100kr/år) måste ju vara intresserade av hur samhället styrs, hur skolor drivs, vilka bostäder och vägar man ska bygga, vilken arbetsmarknadspolitik man ska sträva efter osv osv. Varför vågar man inte bli medlem och vara med och påverka genom att få sin egen åsikt hörd eller bara vara medlem och passivt stödja?

Visst, vi är alla stressade och tidsbristen genomsyrar det mesta, men vi som är aktiva blir också väldigt glada och uppmuntrade av stödet av mer ”passiva” medlemmar som inte behöver lägga ner en massa tid på föreningen. Att veta att man har ett stort medlemsantal i ryggen peppar och ger ny energi till oss aktiva.

Därför hoppas jag att du som har förstått att Moderaterna är ditt parti också visar det genom att betala medlemsavgiften och ger oss ditt stöd. Vill du vara aktiv är det självklart ännu roligare och vi tar emot dig med öppna armar. Meddela oss vad som intresserar just dig och vad du tycker är viktigt inför nästa års val eller besök vårt kansli i Märsta och lyssna på vad vi kan göra för dig. Mer uppgifter hittar du på hemsidan.

Passar än en gång på att rekommendera vårt oppositionsråd Henrik Kelfves blogg. Den ger dig bra insyn i kommunens politik och vad Moderaterna vill göra efter nästa val samtidigt som du har möjlighet att kommentera eller ställa frågor.

Välkommen till Moderaterna!