Kontraster

I tisdags kom vi hem från vår minisemester på Gotland.DSC01069

Morgonen började med ösregn och riktigt ruskväder, men sen skingrade sig molnen och vi beslutade oss för en promenad längs stranden.

Vår vanliga promenadväg låg halvt under vatten och vi fick gå på led för att undvika gyttjepölarna. Vi bor längs en grusväg som leder rakt ner mot en strand med utsikt mot Karlsöarna. Varje gång vi kommer runt kröken vid åkern och börjar skymta Lilla Karlsö fylls jag av en känsla av ro och känner hur kroppen tar ett djupt andetag och går ner ett par tusen varv.

DSC01079Det är så vackert där och varje årstid har sin egen charm. Nu kändes det som om vi var ensamma på jorden eller nästan som om vi var på en annan planet och utforskade den märkliga naturen.

Henke med sin kamera hittade fina motiv och barnen var på strålande humör. Jag njöt av vindens susande och havets brus och kände mig mer avslappnad än på länge. När jag funderade på hur avslappnad jag var, men ändå ägnade jobbet en snabb tanke och plötsligt råkade säga det högt, blev jag utskälld av hela familjen.

Så jag var tyst ett tag.

Vi gick en riktigt lång promenad och avslutade med ett familjefoto taget med självutlösare. Det roligaste är att se hur Henke försöker hitta lämplig plats att ställa kameran på.

DSC01089DSC01088

Efter promenaden packade vi ihop stugan för vintern och åkte till Visby och båten.

Även båtresan är annorlunda under lågsäsong. Stämningen är mycket lugnare, back-slick-gängen lyser med sin frånvaro och yrkeschaufförerna är fler.

Dagen efter small det till ordentligt och allt lugn från stranden var som bortblåst redan innan kl. 9. Hur kan det vara så? Kontrasten är helt otrolig och man skulle behöva långsammare anpassning till verkligheten efter såna här lugna semestrar. Lite mer som när barn ska skolas in på dagis och skola kanske? Första dagen efter semestern är man på jobbet i två timmar tillsammans med familjen, nästa dag kanske fyra utan familj, nästa sex timmar och därefter en hel dag.

Nu gick det från 0 till 100 på alldeles för kort tid och resten av veckan gick fortare än båtresan hem från lugnet.