Rosersberg på kartan

I helgen kommenterade jag en artikel om ungdomsgårdsverksamheten i Rosersberg och fick ilskna mothugg av majoritetens företrädare. Jag kan förstå att de ilsknade till, men jag tycker ändå att de missförstod mina kommentarer.

I Rosersberg driver två enormt duktiga och engagerade personer en ungdomsgård som håller öppet på fredagskvällar. De gör det i Rosersbergs IKs regi och har ett par ungdomar anställda som ledare. Gården är mycket populär och är det enda samlingsstället i vårt lilla samhälle. Alternativet för våra ungdomar är att träffas hemma hos varandra, åka pendeltåg eller – hemska tanke – driva omkring på gatorna och hänga vid hallen eller stationen.

I Märsta, Valsta och Sigtuna har kommunen valt att ha ungdomsgårdar med kommunalt anställd personal. I Rosersberg driver RIK gården och ställer upp med klubbstugan som lokal, men behöver ett stöd på 50 000kr/år för att kunna avlöna de ungdomar som jobbar på fredagarna. Det tycker majoriteten inte att kommunen har råd med.

S-kommunalrådet och hans C-kompis nämner att man minsann byggt ny skola, nu bygger ny hall och förskola och därmed satsar stort på Rosersberg. Men dessa åtgärder har ju varit direkt nödvändiga p.g.a. mögelskador och fallfärdighet. Större satsningar på sporthallar, utomhusbad och vattenparker görs däremot överallt annars i kommunen. 

Majoriteten är också snabb med att kommentera att moderaterna minsann inte heller satsat på Rosersberg under tidigare år. Så kanske det är, men i  min värld är det viktigare att se framåt och jag tänker inte försvara vad moderaterna gjort, eller i det här fallet inte gjort, för Rosersberg. Mitt mål är att se till att det nu görs nåt istället och att Roserberg får sin del av kommunkakan. Det är ju därför jag har valt att vara engagerad i politiken.Jag är medveten om att Rosersberg är en liten del av Sigtuna kommun, men våra barn och ungdomar har faktiskt samma behov som i övriga kommunen. Att ha kommunala ungdomsgårdar i Märsta, Valsta och Sigtuna, men att inte kunna uppmuntra RIK att fortsätta driva gården och bidra med 50 000kr/år är under all kritik.                                                                                                      

ungdomarDet är toppen med cykelvägar och satsningar på industriområdet och det yttre skalet, men vi får inte glömma innehållet.