Politik och familj

3msymbol_farg Igår vaknade jag med mullrande mage och huvudvärk. Tvingade mig trots det upp ur sängen i det grå novembervädret och åkte till Gamla Stan för att delta i moderaternas  valledarkonferens.

Jag är verkligen nöjd över att jag lyckades slita mig från sängens värme och övervinna magontet, för det var en väldigt intressant och givande dag. Det var min första valledarkonferens och jag kände ingen. Allt var nytt för mig, men jag kände mig varmt välkommen och fick flera nya intressanta kontakter.

Föreläsningarna var intressanta och mycket inspirerande inför den kommande valrörelsen. Man presenterade opinionsmätningar från det gångna året, analyser av dessa och idéer på hur vi ska jobba med vår politik och få fler att förstå att moderaterna är det givna valet  2010. Vi diskuterade också olika former av valinsatser och valtaktik, men det är ju givetvis inget jag avslöjar här ifall nån vilsen politisk motståndare mot förmodan skulle läsa min blogg.

Jag fick så mycket inspiration och lust att ta tag i nya spännande projekt med sikte på valvinst att det riktigt kliade i fingrarna när jag åkte hem. Återigen funderade jag också på hur jag ska få fler att våga prova det politiska föreningslivet och bli medlemmar i moderaterna. Det är både kul och givande och man får så mycket intressant utbildning och erfarenheter som man har glädje av i sitt privatliv och självklart även i sitt arbetsliv. Sen kan man visserligen också bli arg och trött på det politiska trams som vår kommuns majoritet envisas med att stå för alltför ofta. Men det ger ju på sitt sätt också ny energi och ännu mer kämparglöd för att få bort dem.

Det här inläggets rubrik sammanfattar mina största intressen just nu och det är dessa två saker som jag har ägnat helgen åt. Det har m.a.o. varit en bra helg.

Idag är det ju också fars dag och det har jag och barnen uppmärksammat genom att laga mat, baka och ta hand om all disk. Henke har bara haft det bra idag…efter att han bytt däck på båda bilarna vill säga :-)

Matilda bakade chokladmuffins med fina ”Pn” på. Hon skulle först göra ”H”, men det blev orättvist eftersom då skulle ju jag också känna att det var mina muffinsar. Henke önskade vaniljmuffins, men Matilda tyckte det var godare med choklad. Hon är en stark liten person med stort hjärta och gillar att få som hon vill, så det var ingen idé att undra om hon inte skulle göra vaniljmuffins som pappa hade önskat iallafall. Det blev väldigt goda chokladmuffins med gröna ”Pn”.

Aksel lagade spaghetti carbonara. Henke önskade spaghetti med köttfärssås, men det tycker vi andra att vi äter för ofta, så det blev carbonara. Hoppas Henke känner att vi tycker att han är världens bästa pappa trots att vi inte riktigt tar hänsyn till hans önskemål i alla lägen…

I somras när Henke och Matilda skulle odla morötter tappade Matilda hela fröpåsen över landet och därför har vi fortfarande en stor låda morötter i kylen. Idag gjorde jag av med fem stycken och bakade morotskaka som  jag ska ta med till jobbet i morgon. Jag har inte bakat till jobbet sedan min avslutningsfika på NK för ca 1 och 1/2 halvt år sedan. Jag känner mig helnöjd nu!

Är också helnöjd med den lilla kaka som jag bakade på smeten som inte fick plats i stora formen. Tack Hanna för fin form, det tog bara två år innan jag använde den…

DSC01101