Ledig dag i Sigtuna

DSC01109 Idag har jag varit ledig. Jag skulle ha varit på Politikerdagarna i Göteborg, men av olika anledningar blev det inställt och jag passade på att ta en ledig dag istället.

Tyvärr fick jag klämma in ett läkarbesök också eftersom mitt eländiga knä har börjat värka och svullna upp igen. Min läkare, den proffsige ledspecialisten Per Tiselius i Sigtuna, tog emot och plågade mig en stund och jag hoppas att det snart blir bättre igen.

Läkarmottagningen ligger på Strandvägen och har denna fantastiska utsikt över Mälaren. När jag åkte dit jobbade solen hårt för att komma fram på himlen en stund, men när jag kom fram till Sigtuna vräkte regnet ner igen. Efter läkarbesöket hade det slutat regna och luften var skön, vilket passade perfekt eftersom jag ville ta en promenad och besöka butikerna på Stora Gatan.

Det är trevligt att shoppa i Sigtuna. Lugnt och behagligt och säljarna tar sig tid att fråga, prata och rekommendera. Det är så det ska vara. Sen passar det mig också att det är så lugnt och nära mellan butikerna att det inte gör något när man glömmer sitt kort i chipmaskinen i en butik och går in i nästa butik för att upptäcka att man saknar kortet…Det hände mig idag, men det gjorde ju liksom ingenting. Tänk däremot om det hänt på Drottninggatan i Stockholm!

Eftersom Henke, som är vardags- eller kanske varje dagskocken i vår familj ;-), är i Spanien idag fick jag försöka hitta på nån slags mat till mig och barnen. Det är verkligen inte min grej. Men när jag kom på att jag skulle till Sigtuna beslutade jag mig för att besöka den nya butiken Äkta. Det  är en äkta lanthandel som öppnat för inte så länge sedan och som säljer närodlat och ekologiskt.

OJ, va fin butik! Och Oj, va jag ska se till att börja handla där ofta! Idag blev det bl.a. fina bakpotatisar i små fina papperspåsar och ett alldeles underbart salladshuvud. Kunde inte heller motstå deras take away-gulasch i påsar och klämde länge på de ljuvliga ostarna, som dock fick vänta tills nästa gång.  När jag sedan klev in på ICA för att köpa kaffebönor som jag inte hittade på Äkta, och tänkte att jag också skulle ta en skinkbit, tog det emot. Alla dessa E411, E415 osv osv – usch! Det blev endast kaffe från ICA.

DSC01111Jag passar på att varmt rekommendera butiken och hoppas att fler Sigtunabor och andra närboende hittar dit och ser till att handla där.

Såna butiker behövs!DSC01110