Bekväm fart

80-skylt_377465cFör nån vecka sedan skyltade Vägverket om på väg 263 mellan Märsta och Sigtuna. Nu är det tillåtet att köra 80 på en sträcka som tidigare hade 70- och 90-gräns om vartannat.

Den nya hastigheten är så bekväm! 80 är en perfekt hastighet längs den vägen. Problemet nu är att det är svårt att köra 70 sista biten hem på Norrsundavägen… Man är liksom inne i en bekväm och jämn fart och att plötsligt sakta ner 10km på en lika rak och bra väg är svårt. Hoppas vi kan få 80 ända fram till golfbanan.

De nya hastighetsgränserna längs väg 263 var uppe för beslut i kommunstyrelsen för en tid sedan. Då ville majoriteten ha 60km/tim längs sträckan förbi Tingvalla och Midgårdsvallen. Det skulle vara en ”parkväg” och man skulle minska bullret för de närboende genom att sänka farten till 60. Vi i Alliansen gick på Vägverkets linje och tyckte att 80km/tim var bra. Efter fler diskussioner, som jag inte har deltagit i, har det nu alltså ändå blivit 80, vilket jag är mycket glad över.

I och för sig skulle  just den sträckan kunna ha 220km/tim eller mer, så att man slapp se det eländiga utomhusbadet bredvid vägen när man svischar förbi.

Apropå trafikfrågor. Läs Henrik Kelfves blogg idag. Alla ni som varit upprörda över 15-minuterstrafikens vara eller inte vara till Märsta och Rosersberg kan nu vara lugna. Efter en tids diskussioner för att hitta bättre kollektivtrafiklösningar till/från vår kommun och Arlanda, har nu det borgerligt styrda SL presenterat ett förslag som innebär både nya tåg och bibehållen turtäthet till Märsta och Rosersberg. Att vi dessutom snart ska kunna åka pendeltåg ända fram till Arlanda är ju inte en dag för tidigt.