Inspiration

rein_1129213wJag har tillbringat hela dagen på Valfokus i Infra City. Vi var ca 750 entusiastiska moderater som hejade på tal av Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Beatrice Ask m.fl.

Jag är återigen väldigt inspirerad och taggad för en hektisk tid med valarbete och kampanjande. Som tur är, är jag också övertygad om att vi kan vinna. Det är svårt att vara nåt annat när man lyssnar på de kloka orden och själv jämför med vad alternativet är.

Ett par konkreta exempel – nuvarande Alliansregering har ökat strafflängden för mord från 10 till 18 år. V vill halvera strafflängden för flertalet brott. Alliansregeringen strävar efter att det ska vara lönsamt att arbeta och skatten bör sänkas. S strävar efter höjda bidrag och höjd skatt. De röda införde flumskolan. Alliansregeringen inför kunskapsskola. Och slutligen – de rödgröna har Mona och Ohly. Alliansregeringen har Fredrik och Björklund.

Vad vill man ha?

Jag vet vad jag vill och i morgon ska jag tillbaka till Infra City för att lära mig hur jag ska få er andra att förstå det också :-)

Sov gott!

Nananananaaa – boktipset

 Jag fick boken ”Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv” av Herta Müller i julklapp av min svärfar.

 När jag öppnade paketet var jag sådär lagom imponerad för jag gillade inte Herta på Nobelfesten. Jag gillade inte hennes tal och jag gillade inte hennes utstrålning. Fråga inte varför, för jag har inte något bra svar på det. Det var bara en magkänsla.herta

 Någon dag efter julafton tänkte jag att jag måste väl ge boken en chans ändå och började läsa. OJ! Nu blir jag tvungen att använda ett slitet uttryck – det gick ju inte att lägga boken ifrån sig! Hon skriver med ett flyt i språket som är helt enormt och historien känns verkligen äkta.

 Boken handlar om diktaturen i Rumänien och hemska förhör hos säkerhetspolisen som huvudpersonen kallades till. Hon beskriver kärlek, vänskap, familj och hur folk försökte dränka sina sorger med sprit. Hon beskriver vägen till förhören med en sådan inlevelse att jag fortfarande ser spårvagnen framför mig, ser de olika personerna ombord och nästan tror att jag var med där. Hennes beskrivningar växlar mellan målande utläggningar om diktatur och om små vardagliga saker på fantastiskt sätt som aldrig gör boken seg.

 Boken har satt djupa spår i mig och jag tror att jag måste läsa den snart igen. Först ska jag skaffa fler av hennes böcker och rekommenderar er alla att läsa ”Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv”.

 Bara titeln är ju perfekt!