Go Alliansen Go

Valår.

Igår fick jag tidningen Medborgaren. Det är Moderaternas medlemstidning och ett år som detta handlar det mesta givetvis om valet.

En artikel handlade om Alliansens arbete för en gemensam valplattform.banner4

Jag är en av de personer som gläds mycket åt Allians-samarbetet. Ett par gånger har jag faktiskt försökt bli folkpartist, men det gick inte…Men även om jag är en övertygad moderat och numera inte kan tänka tanken att rösta på nåt annat parti, tycker jag att det är viktigt – faktiskt helt avgörande – att vi har ett gott Allians-samarbete och respekterar de olika partiernas åsikter.

I vår kommun, Sigtuna, är det lite speciellt. Centern valde redan innan valet 2006 att de skulle stå utanför Alliansen och efter valet valde de att – hör och häpna! –  samarbeta med socialisterna! Suget att regera var större än förnuftet.

För mig är det obegripligt att ett parti med en så förståndig partiledare kan ha grenar i landet som väljer att samarbeta med socialister, kommunister och miljöpartister.

I årets val är Sigtunacentern därmed inte heller en del av Alliansen. De företräder en politik som vi kritiserar och de har hittills inte visat några tecken på viljan att föra en borgerlig politik.

Alliansen i Sigtuna består av Moderaterna, Folkpartiet, Samling för Sigtuna och Kristdemokraterna. Vår grundsyn är gemensam, vi strävar efter att vinna valet gemensamt och våra företrädare har inga problem att samarbeta. Vi upplever alltid att vi kan diskutera med högt i tak och framför allt respekterar vi varandras åsikter, även om de ibland skiljer sig åt på detaljnivå.

För att kunna leda en grupp människor, ett företag eller en kommun krävs samma sak – att man har en gemensam grundsyn.  Det har Alliansen i Sigtuna. Man måste också ges möjlighet att sätta spelreglerna gemensamt. Det gör Alliansen i Sigtuna. Man måste känna lagandan bland sina medspelare. Det gör vi i Alliansen i Sigtuna.

Har någon märkt att S och C skulle ha en gemensam grundsyn? Har någon märkt att det är fler än en person i nuvarande kommunledning som sätter spelreglerna? Har någon upplevt lagandan i kommunmajoriteten?

Om Sigtuna kommun ska kunna förbättra sina resultat i skolan, säkra sin ekonomi och höja servicen till kommuninvånarna behöver ledningen bytas ut i höst.