Varning för SDR – Svensk Direktreklam

I dagarna har Comfort-kedjan delat ut ett reklamblad till ett stort antal hushåll i Sverige. I vårt område – med mina kunder – har det mesta gått fel.

Till att börja med har flera kunder kommenterat att de fått dubbla upplagor. Sen har kunder, som inte fått utskicket alls, ringt och varit upprörda över att de sett buntar lämnade i snödrivorna. Utöver detta har kunder i olika delar av kommunen fått fel utskick och blivit hänvisade till Comfort-butiken i Uppsala istället för vår butik i Märsta.

Det är Svensk Direktreklam som skött utdelningen, eller förlåt, misskött den.

När de i fredags fick information om att de delat ut utskicket med hänvisning till Uppsala, kontaktade de mig och sa att de skulle dela ut en rättelse och be om ursäkt för sitt misstag. De lovade att det skulle ske i helgen. ilska

Idag – måndag – kom ytterligare ett utskick med hänvisning till Uppsala-butiken och ett följebrev. Som jag skrivit under – eller alltså, jag har aldrig sett brevet innan, men SDR har skrivit under med mitt namn. På dålig svenska. Med en ursäkt för att Comfort gjort fel. Inte ett ord om att det är Svensk Direktreklam som gjort alla fel som man över huvud taget kan komma på. 

Jag är så utomordentligt arg, så jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det.

Unika familjer eller en grå massa?

Pappa-Barn-300x226

I helgen har de rödgröna presenterat ytterligare ett steg för att försvåra för svenska familjer att själva få styra över sina liv och sin ekonomi.

Det handlar om fördelningen av föräldrapenningen och den, för mig helt obegripliga, pappakvoteringen som ska ökas till fyra månader. Är det nåt som är så fel som att tvinga en förälder till att stanna hemma? Varför kan vi inte lita på att familjerna kan tänka själva och fördela sin ledighet utan statens hjälp?

Fler och fler män stannar hemma av fri vilja, fler och fler fördelar föräldraledigheten lika och fler och fler företag uppmuntrar framför allt männen att vara hemma. Det är jättebra och det räcker! Utvecklingen i samhället ger detta, men det måste vara upp till varje familj att bestämma själv. Varje familj är unik och har olika förutsättningar.

Även om jag tror att den egentligen spelar en liten roll, så är jämställdhetsbonusen bra och fullt tillräcklig. Den ger ju åtminstone möjligheten till ett fritt val.