Meningen med blogg

the-computer-demands-a-blogBlogginspirationen har legat nere ett par dagar efter förra helgens intensiva bloggande. Tiden att sitta framför datorn har förstås också minskat i takt med att jag börjat jobba igen och hela familjen åter är samlad efter att Henke och Matilda haft ett par dagars sportlovssemester på Gotland.

Det är liksom inte lika lätt att hamna i soffan med datorn i knät hela kvällarna när hela familjen är hemma och pockar på uppmärksamhet eller fäller smågriniga kommentarer om hur kul det egentligen kan vara att blogga och läsa bloggar. Men idag har det kliat i fingrarna rejält och hela helgen har det snurrat runt en massa olika bloggidéer i huvudet på mig, så jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Jag väljer mellan skolpolitik, familj, reseplanering, filmrecension eller kanske helt enkelt lite svammel om bloggande.

För att komma fram till vad det ska bli, läste jag igenom mina favoritsajter och de bloggar som jag följer för att få aktuella tips. Och det gav resultat. Min bror, Hendrik, hade nämligen också skrivit om bloggande och jag tror det blir bäst att spinna vidare på det temat, kanske med små inslag av politik.

Som ni vet – hoppas jag! – är det valår i år och de sociala medierna kommer att spela en betydande roll under året. Mycket politik kommer att diskuteras i bloggar och på nyhetssajter, mängder av nya grupper kommer att bildas på Facebook, fler och fler kommer att kommentera artiklar och twittra. Bl.a. SvD skrev idag om bloggande politiker och om risken för en smutsig valrörelse på nätet. to_blog_or_not_to_blog

Jag har under en tid flera gånger reagerat över det kommentarskrig som pågår på vår lokala nättidning märsta.nu och oroats av folks dumhet och onödiga inlägg. Men jag tycker ändå att det är bra att möjligheten finns och att det är roligt att läsa de ibland helt galna kommentarerna.

märsta.nu är ett bra tillskott i vår kommun och förser oss med korta, snabba nyheter och erbjuder möjligheten att kommentera det mesta. Många använder den möjligheten och skriver precis vad som helst och oftast under pseudonym. Det är bra att folk vill säga vad de tycker, men visst är det trist att de inte vågar använda sitt eget namn? Alla kan väl ändå inte skriva på någon annans uppdrag, eller..?

Hursomhelst, jag håller med min bror om att kommentarer är en mycket viktig del i bloggandet och att det berikar.  Jag skulle gärna se fler kommentarer på min och hoppas att fler tar chansen att berätta om jag har rätt eller fel i mina resonemang eller bara säga bu eller bä.

Sen finns det också såna som min bror nämner, som väljer att ha en blogg som man inte kan kommentera. Och ja, det visar tydligt vårt kommunalråds bristande intresse att föra dialog och bemöta andras åsikter. Men det är föga förvånande när det gäller honom.

Jag hoppas att jag kan roa er med min blogg och inför höstens val hoppas jag kunna bidra till att väcka åtminstone lite intresse för politik och aktuella frågor och jag bjuder med öppna armar in till diskussion.