Överkokt

Ikväll ska jag egentligen inte alls blogga.

Jag ska sova. Jag måste sova för att orka med denna vecka. Jag jobbar sex dagar av sju, har fyra möten på tre kvällar, en valkampanj och Henke är i Miami. Jag har två barn och de har innebandymatcher, scoututflykt och läxor. Livspussel

Hmmmm, går det ihop?

Nja, eller nä, eller egentligen inte.  Men det är det pussel som jag valt att lägga och vill få ihop.

Det har faktiskt börjat riktigt bra med en grymt effektiv måndagsförmiddag och ett trevligt hembesök hos potentiella badrumskunder.

Kvällens kommunstyrelsesammanträde var också ett av de bättre och ordföranden visade sin något mindre arroganta sida. Ärendena var inga kioskvältare och mötet var över innan 21 som jag hade satt som gräns ikväll.

Jag hann därför hem innan läggdags och kunde skjutsa hem min stackars mamma som fått halka ut på isfläckarna för att ställa upp som den räddande mormor hon är och lagat mat till barnen och hjälpt till med läxor. Vad hade jag gjort utan henne?

Imorgon, efter en halv dags arbete med revision på jobbet, ska jag delta i barn- och ungdomsnämndens kvalitetsdag och förhoppningsvis få matnyttig information om de olika verksamhetsområdena, träffa rektorer och andra inblandade.

Jag är nybliven kontaktpolitiker för Munkebo, S:ta Gertrud, Rävsta, Graniten och Videknopparnas förskola i Sigtuna och har fått en bunt med kvalitetsredovisningar från dessa skolor/förskolor. Intressant läsning och det kliar i fingrarna för att få ta del av ännu mer info om resp. verksamhetsområde.

Jag ser också mycket fram emot att bli varm i kläderna som kontaktpolitiker och hoppas kunna bidra med mina åsikter och fungera som ett bollblank, om behov för det finns bland personal, verksamhetschefer och föräldrar.

Kvällen kommer att avslutas med barn- och ungdomsnämndens sammanträde då vi ska fastställa de styrkort som vi gemensamt arbetat fram på de senaste nämndmötena och som ska ligga till grund för förvaltningens arbete. Också det känns spännande och det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen av arbetet mot målen som vi satt.

Jag hoppas att målen kommer att uppfattas som tydliga och att kunskap äntligen kommer i fokus. Det kommer det åtminstone att göra när Alliansen vinner valet i höst. Det är nämligen här bristerna i skolpolitiken har funnits  i Sigtuna kommun under de senaste åren. Politiker har bakbundit rektorer, rektorerna har varit otydliga – i vissa fall osynliga, lärare har inte fått fokusera på sin undervisning, ofta p.g.a. oordning i klassrummen och korridorerna och de stackars eleverna har inte förstått vikten av lärandet eftersom det uppfattats som fult och orättvist att ställa krav.

Det är också de här frågorna som ger mig energi och motivation till att vilja vara politiker och ibland vara helt överkokt och sakna ca 10 timmar på dygnet!