Företagsamma barn finns!

För alla er som trott att företagsamma barn försvunnit i takt med tvns och datorns framfart måste jag berätta om min företagsamma dotter Matilda. fri

I lördags när jag kom hem från jobbet står hon och hennes kompis i vår verkstad och bygger nåt stort av kartonger och sopsäckar. Jag fick inte veta vad det var förrän det var klart.

De pysslade länge, men till slut blev de klara och berättade att det var deras kiosk. De skulle gå till pendelstationen och dela ut vatten till pendlarna. Till saken hör att det var lördag eftermiddag och det regnade. Alla ni som varit i eller sett Rosersbergs station vet att mängden pendlare vid ett sånt tillfälle är minimal.

Det spelade ingen roll. Har Matilda bestämt sig för en sak, så blir det oftast så. Både jag och Henke förberedde oss på att de skulle 1) inse att det var för jobbigt att släpa hela kiosken till stationen 2) vända när de kände regnet 3) komma hem besvikna över att ingen kom.

Vi hade fel på allt.

De var borta länge och när de till slut kom hem hade de tjänat 12.50, 2 eurocent och fått en autograf av den lokale kändisen från ”Mammas pojkar”…

Även med dagens penningvärde och bortskämda barn, var de överlyckliga och mycket nöjda med sin förtjänst. När jag nu ber om att få ta kort på kiosken, får jag ett bestämt nej – den är hemlig! Jag försöker ändå, men då svarar hon med att hon måste först fråga sin kollega. Den lilla verksamheten präglas av fin företagskultur och planerar redan för större försäljning när solen skiner och pendlarna är varma efter tågresan. Så alla ni rosersbergare som pendlar – nästa gång kan ni ha turen att mötas av en liten ambulerande kiosk  när ni ska åka tåg.