Fridfulla dagar i Upplands Väsby???

Vår grannkommun Upplands Väsby verkar ha känsliga invånare.

De senaste dagarnas avstannade flygtrafik har gjort vardagen mindre bullrig för boende i regionen runt Arlanda flygplats. Benny Reuterhagen, ordförande i Föreningen Väsbybor mot flygbuller, medger att det ”känns lite märkligt”.”

Upplands Väsby ligger längre ifrån Arlanda, har färre överflygningar och dessutom på mycket högre höjd än över Rosersberg. Men de gnäller högre. Väsbyborna alltså. Så högt att de fått till en grupptalan mot Luftfartsverket och vill förbjuda överflygningarna över Väsby.

Vart tror ni att planen då måste ta vägen? Jo, över Rosersberg och Sigtuna kommun förstås. De också. Vi har redan de flesta starterna och landningarna över oss, men ska alltså få fler om Väsbyborna får som de vill.flyplan

Men det är inte det det handlar om idag. Idag flyger ju inga plan – nästan. Men att lyssna på en Väsbybo som upplever ”fridfulla dagar” tycker jag är skrattretande. De har säkert mycket mer aska i Väsby också.

I Rosersberg och Sigtuna kommun förstår man att Arlanda och flyget medför arbetstillfällen, marknadsföring och inkomster för kommunen. Självklart vill vi också ha lugn och ro när vi grillar i trädgården och försöker lyssna på tvn ibland. Men vi tycker att man fördela bullret lite bättre än att lägga alla flygningar över samma ort.

Därför är det givetvis mycket viktigt att vi visar oss minst lika starka som våra grannar och får Luftfartsverket att förstå att vi inte ska få mer buller än idag bara för att Väsbyborna gnäller högre.

Du vet väl att du kan vara med och visa att vi i Rosersberg också kan bullra – bullra mot bullret – genom att gå med i Föreningen Rosersbergs Villastad?