Pinsam skrämseltaktik från S

mona-sahlinSigtuna kommuns socialdemokrater visar nu öppet sin desperation.

Bristen på tydlig politik är ett faktum och visar sig i ett annonsblad som just nu delas ut i kommunen.

Istället för att presentera sin egen politik utövar man smutskastarteknik. Nedlåtande kallar man moderaterna och Samling för Sigtuna för ”Sigtunahögern” och fabricerar fakta om vår politik och våra företrädare.


Samling för Sigtuna är ett borgerligt Sigtunaparti. Skulle det vara något nytt? Inte för mig. Och sannolikt inte heller för alla de väljare i Sigtuna som sympatiserar med SfS.

Moderaterna och SfS har tillsammans ett bra samarbete. Är det något nytt och skrämmande? Inte för mig. Och sannolikt inte för alla de väljare i Sigtuna kommun som sympatiserar med oss. Tvärtom känner nog många en trygghet med, och inser värdet av, en tydlig allians i samspråk med gemensamma grundläggande värderingar.

Sossarna är nervösa för att SfS ledare Olov Holst är en stark företrädare inom ”Sigtunahögern” och försöker med hjälp av det stressa oss moderater. Men vi moderater är istället stolta över vårt tydliga allianssamarbete, vårt gemensamma mål att vinna valet i höst och vår ledare Henrik Kelfve. Vi är samtidigt glada över Olov Holst och alla andra alliansföreträdare som arbetar hårt för en bättre kommun.

göranVi är alla glada och stolta över att alliansen arbetar i team och inte lyder under en maktfullkomlig ledare som tar chansen att utöva härskarteknik även i sina egna led.

Inom alliansen är vi alla med på spelplanen, men ser endast ett par motspelare.

Hur vore det om S istället för att utöva löjlig skrämseltaktik funderade på sin egen politik?

Vad händer t.ex. med skolan? Hur kan det vara viktigare att bygga utomhusbad och bowlinghall istället för att satsa på kunskap och trygghet för våra elever?

Jag som moderat företrädare från Rosersberg och med fokus på hela Sigtuna kommun, är övertygad om att våra kommuninvånare upplever det viktigare att ungdomar kommer ut i arbetslivet med godkända betyg, trygghetskänsla och respekt för varandra och vuxna, än att få bada i en bassäng bredvid den mest trafikerade vägen i kommunen.

Annonsbladet är i det närmaste patetisk. Sossarna är desperata. Med all rätt. Det är uppenbart att de insett hur stark och enad politik vi i ”Sigtunahögern”  har.