Det avundsjuka lagomlandet

Imorgon gifter sig Sveriges kronprinsessa Victoria med Herr Daniel.

Hela Stockholm sjuder av festkänsla och gatorna putsas och fejas. Henke jobbar som en galning för att få alla båtarna på plats och för att kajerna ska visa vår vackra huvudstad från sin bästa sida (läs mer här).

Min f.d arbetsplats NK Glas, porslin och kök säljer bröllopssouvenirer och presenter för brinnande livet. Tidningar, radio och TV rapporterar om gäster, slott, kungahistoria, klänningar och väder. Turister och stockholmare har möjlighet att strosa längs stadens kajer och lyssna på musik, titta på vackra båtar och uppleva Stockholms sommarkvällar på ett inbjudande – och gratis – sätt.

Men det duger inte. Det avundsjuka jantefolket klagar. Varför ska alla behöva ”drabbas av bröllopet”, ”vi är inte intresserade”, ”lägg pengarna på nåt vettigt istället” ”avskaffa kungahuset” osv., osv.

Man klagar också på att media lägger för mycket tid på detta. Igår hade Aktuellt ett inslag om att Publicistklubben hade synpunkter på att det var fel av SVT att visa så mycket som 40 timmar om bröllopet. Upprörande! 40 timmar om vår kronprinsessas bröllop, kungahuset och vår huvudstad är på tok för mycket. Men att visa 700 timmar sport när det är OS är tydligen ok!

Nej, kära svenskar, slappna av! Det är dags att släppa jantelagen och sluta tänka lagom om allt. Släpp loss och var lite wild and crazy. Köp en Victoria & Daniel-tatuering eller en bröllopschokladask till helgen och skåla i champagne imorgon eftermiddag. Vi har ett kungahus och det är bra för Sverige.

Bröllopet medför nya arbetstillfällen och ger vår huvudstad en ansiktslyftning – vem kan väl tycka att det är fel?

Att alla människor är olika och har olika uppdrag i livet är också positivt. Sluta tjura och gör något av ditt eget liv istället!

Till er hopplöst tjuriga anti-rojalister som ändå vägrar fira Victoria & Daniel, vill jag passa på att ge ett tips på något ni kan göra istället – men det också tack vare bröllopet – sätt er på tunnelbanan med en god bok, ni kan åka gratis mellan kl. 06.00 imorgon till samma tid på söndag :-)