Sigtuna är underbart!

Igår sommarjobbade både Matilda och Aksel hos mig.

Vi bestämde oss för att luncha i Sigtuna och hamnade på den fantastiska Lanthandeln Äkta som jag bloggat om tidigare. Butiken har utökat sin verksamhet och ligger numera på Stora Gatan och har matservering.

Aksel fastnade för kalvstek med gräddsås, Matilda kastade sig över en grillad bruschetta med salami och jag tog kalops och potatis för det får jag ALDRIG hemma eftersom barnen ”inte gillar trådigt kött”. OJ,va det var gott! Till de utsökta matportionerna fick man ljuvligt bröd och en fin sallad och allt kändes verkligen äkta. En lunch där rekommenderas varmt!

Efteråt skulle vi ta en kort ”smälta maten-promenad”, men hamnade efter endast ett par steg i butiken OkiDoki som ligger granne med Äkta. Jag visste att den fanns, men hade aldrig tidigare varit där.

Matilda upplyste mig bestämt att vi behövde ju köpa dop-present till den nye kusinen på Gotland och tvingade in mig, trots att jag ville promenera lite istället.

Men oj, va bra det var att hon lyckades få in mig i den butiken!

Vi hittade en perfekt present till lille Lukas och jag upptäckte att de också hade fina damkläder i butiken.

När jag stod vid kassan och skulle betala fick jag syn på en toppenfin klänning som jag kände att jag bara måste ha. Eftersom vi var lite stressade, ryckte jag åt mig den utan att prova och bad att få återkomma om det blev fel.

Det blev fel. Jag bestämde mig därför för att åka dit idag på lunchen igen och byta till en annan storlek, för klänningen var underbar och den ville jag ju absolut ha.

När jag så idag står framför väggen fylld med underbara damkläder och ber om en mindre storlek inser jag att jag vill ju ha mer! Ser bl.a. en till likadan klänning i en annan färg som jag ber säljaren ta ner och börjar samtidigt plocka på mig massor med andra fina plagg.

När jag väl beger mig mot provhytten, tänker jag att det här är väl som vanligt  – dvs. det mesta ser fint ut när det hänger i butiken, men när de kommer på mig blir det fel.

Men nej. De här plaggen var tydligen sydda för mig – allihopa. Det slutade med att jag handlade för mer än jag nånsin gjort på ett och samma tillfälle och är helt lycklig!

Jag uppmanar ALLA tjejer, okej, kanske er som är 30+ (vägrar säga 35+…) att besöka butiken och shoppa hela sommarens garderob.  Jag längtar redan tillbaka och kommer på saker som jag missade få med mig ut ur butiken.

Att säljaren var trevlig, kändes professionell och genuint nöjd med kläderna och att butiksmiljön var underbar gjorde inte heller saken sämre.

Efter shopping-orgien insåg jag att min lunchtid var slut och det blev en Raw food-sallad från Äkta idag också. Den var minst lika god som kalopsen.