Alla goda ting är 3 – semester, familj, politik

Jag har semester. En fantastiskt efterlängtad vecka och hittills med det bästa vädret på väldigt länge – det är inte ofta semestern börjar med värmerekord!

Igår kväll pressade vi in alla resväskor, golfbagar, skor, datorer, böcker och oss själva i bilen för avresan mot Sveriges vackraste ö. Trots att vi vetat om denna resa länge, lyckades vi vara för sent ute med bokningen och hamnade på en avresa från Nynäshamn kl. 23.30. 

Jag har i min enfald trott att när barnen växer upp minskar antalet saker man måste ha med sig när man reser. De gånger som jag har funderat på det och släpat blöjpaket, galonbyxor, resesängar och gosedjur tänkte jag aldrig på möjligheten (risken???) att hela övriga familjen skulle börja spela golf. Herregud – va med prylar man kan behöva!

Med baktung bil, men tomma magar åkte vi till Nynäshamn i god tid innan båten skulle gå och åt en sen middag på  Restaurang Kroken . Det kan rekommenderas. Jag tog Moules marineres med en god Landsort Lager till och det var nog de godaste musslor jag ätit. Stora, feta och alldeles underbara!

Sen kom vi ombord på båten och kampen om bästa liggplats i hytten började. Henke byggde en förlängning med hjälp av en stol, jag tog en flytväst till kudde, Matilda lade sig på min mage och Aksel satte sig i nån märklig ställning som han tyckte funkade. Efter mycket stånkande och stönande somnade vi alla till slut och fick ca 2,5 timmars sömn innan vi krokiga, ilskna och stela kravlade oss ner till bilen igen.

Då plötsligt blir alla pigga. När vi kör av båten ser vi hur solen börjar gå upp och det är helt vindstilla och varmt i luften när vi kommer fram till stugan i Mulde.

Efter att ha släpat in alla väskorna känner jag det totala lugnet och den efterlängtade semestern har börjat.

 

Nu, efter den första lata dagen, sitter jag i stugan med ett glas likör, Matilda har lagt sig, Aksel tittar på fotbolls-VM och Henke är på klassåterträff i Klintehamn.

Jag bloggar och förbereder mig för Almedalsveckan som inleds av Fredrik imorgon. Det ska vi givetvis vara med på. T.o.m. min svärmor ska följa med och lyssna på vår nuvarande och näste statsminister, vilket glädjer mig lite extra mycket eftersom hon ännu inte riktigt insett att det är han som ska få hennes röst i valet. Jag tror dock inte att jag behöver lägga ner all min energi på att få henne att förstå det, det kommer nog min svärfar ta hand om ;-)

Min svärmor är däremot väldigt duktig på trädgårdsfix och idag har jag kunnat njuta av hennes rabatter och stenpartier i en skön liggande ställning på solstolen med en hög tidningar. Här bredvid ser ni en bild på min utsikt i förmiddags…

Om inte jag eller datorn smälter bort kommer jag att ge rapporter från Almedalsveckan och de olika evenemangen som jag planerar delta i. Titta gärna hit igen snart!