Fredriks dag gav mig ny energi!

Även den andra morgonen i stugan bjöd på strålande sol och till det en mycket bra artikel i DN av Fredrik Reinfeldt. Han skriver om Moderaternas övertagande som samhällsbärande parti. Det var glädjande, lugnande och uppmuntrande ord inför valrörelsen.

Ett stycke som fick mig att reagera lite extra var följande:

”Det är en paradox att vi i Sverige, en av världens mest rotade demokratier med ett omfattande grenverk av organisationer, fackförbund och intresseorganisationer, har så många människor som upplever sig stå vid sidan av.”

Den texten får mig att undra över varför det är på det viset i Sverige? Vad är det för fel på vår politik och våra politiker? Varför blir inte fler engagerade inom politiken och inser värdet av ett personligt engagemang? Varför har inte politiker insett vad som är viktigt? Hur kan särintresset ha kunnat hamna före allmänintresset?

”En bärande del i Moderaternas förnyelse var att göra upp med partipolitikens ofta förhärskande tanke om att vara ett parti enbart till för några få eller särskilt utvalda grupper.”

Bra. Det är bra. De nya moderaterna är på rätt väg och behöver få minst en mandatperiod till att visa att de kan. Jag är övertygad om att de kan leda Sverige in i framtiden och ändra människors syn på politik. ”Vanliga svenskar” ska inte behöva känna att de står utanför och att politiker talar över deras huvuden.

Jag blev definitivt taggad att artikeln och fick ny energi inför valrörelsen.

Min dag fortsatte på stranden. Underbar värme och Östersjöns vatten var ljuvligt! Jag trodde inte att det skulle vara så varmt, men jag kunde var i länge, länge och njuta utan att vilja lämna den härliga svalkan i vattnet.

På eftermiddagen åkte vi till Visby för att lyssna på Fredrik i Almedalen. Vi började med att besöka svärmor Inez och svärfar Uffes nyinköpta lägenhet. Den blir en perfekt övernattningslägenhet för oss. :-)

Vi fortsatte med en god middag på den indiska kvarterskrogen Village Tandoori som ligger i samma hus som lägenheten. De bjöd på mycket god indisk mat och servicen var bra, så det blir definitivt fler besök där också.

Sen var det då dags för Fredriks tal i Almedalen. Vi fick bra platser vid sidan av scenen och solen sken fortfarande.  Efter lite förmusik kom Fredrik in på scen och höll ett fantastiskt tal.

Han var avslappnad, glad och kändes spontan. Det som retorikexperterna i media är ”chockade över” var faktiskt tydligt och smittade av sig. Jag fick återigen en rejäl dos ny energi av honom och kände att nu vinner vi valet!

Budskapet om att inte lova några skattesänkningar nästa år upplever inte jag som något märkligt eller upprörande. Det visar att vi har en regering som vet vad de håller på med och att de vet hur de kan fortsätta att hålla landet flytande och vara ett föregångsland utan att fiska röster med löften om ogenomtänkta skattesänkningar.

Hans fyndigt formulerade känga till det rödgröna experimentets politik var också så där lagom elak och prickade helt rätt. Ingen vettig människa kan väl tycka nåt annat!?

Sammanfattningsvis – denna dag fylld med massor av stark sol och en fantastisk Fredrik har gett mig en enorm energikick, så nu ger jag järnet och vinner valet!