Lite småvarmt

OJ.

Oj, vilken värme det blev – bilden visar vår termometer ca kl 8.30 en morgon i stugan.

När jag skrev mitt förra inlägg var jag på Gotland och deltog bl.a. i Almedalens aktiviteter i strålande solsken och underbar värme.

Mitt mål och min fulla övertygelse då var att jag skulle sammanfatta mina dagar och spännande seminarier med blogginlägg varje kväll.

Ack, så fel jag hade! Med ca 30grader, inte ett moln på himlen, 1400 seminarier och ljummet havsvatten kändes datorn rätt ointressant. Visserligen klämde jag lite på den varje dag, men att samla tankarna för att få ihop nåt någorlunda intressant var omöjligt. Dessutom svällde fingrarna så mycket av värmen att jag snubblade på varje tangent och det blev en enorm kraftansträngning att försöka skriva.

Nu är jag tillbaka i Rosersberg och har jobbat i fyra dagar. Det är tungt. De tre första dagarna var jag helt färdig på kvällarna. Huset har varit som en stor bastu och sovrummet som ett klibbigt hotellrum i nån bortglömd del av världen där luftkonditioneringen ännu inte upptäckts. Pinsamt när jag själv jobbar i en Comfort-butik med en slogan som ”Comfort – specialisterna på vatten och värme” – eller det förstås, det beror ju på hur man tolkar ”specialist på värme”…

Ikväll är första kvällen som man kan andas normalt i utvalda delar av huset och jag kände mig tvungen att skriva ett litet inlägg.

Jag har massor jag vill skriva om från Almedalen, men det får vänta lite. Jag måste nämligen kommentera att det varit invigning av det nya badet i Märsta, Midgårdsbadet.

Det är ett utomhusbad som kommunens S+C+Mp-majoritet lagt ner närmare 60 miljoner på istället för att satsa på vettig infrastruktur, bättre skolor och tryggare miljö i en kommun som halkar allt mer och mer efter i alla kommunjämförelser.

Visst är det trevligt att bada när det – som omväxling – är badväder varje dag, men kunde man inte istället använt knappt hälften av pengarna och gjort iordning våra naturliga badplatser runt Mälaren och då också haft flera miljoner över till både skolor och trygghet?

Så hade en Alliansledd kommunmajoritet tänkt.

När Alliansen i höst får kommuninvånarnas förtroende att visa att VI KAN BÄTTRE, kommer vi givetvis inte att fylla igen poolerna på Midgårdsvallen och stänga området, men vi kommer inte att fortsätta strö enorma summor på skrytbyggen och leta med ljus och lykta efter nya band att klippa. Nej, vi ser fram emot att leda kommunen uppåt på kommunrankingarna och lägga pengar på de verksamheter som verkligen behöver det.

Våra kommuninvånare är i behov av annat än en pool.