Ny hobby

Oj, va det var svårt att blogga på semestern i år! Får liksom inte tid till det helt enkelt. Det hänger nog ihop med att jag verkligen tar ledigt, uppkopplingen i stugan krånglar och jag är ett år äldre och är mycket, mycket tröttare på kvällarna…fast det där sista erkänner jag egentligen inte IRL…

Idag måste jag skriva lite för jag har upplevt något som jag aldrig trodde att jag skulle göra och ännu mindre trodde jag att jag skulle gilla. Jag var väldigt, väldigt skeptisk när det väl var ett faktum att jag skulle vara tvungen att köra för att hela familjen och hela sällskapet skulle vara nöjda.

Jag har kört buggy. Eller rättare sagt – jag har kört racer-bagge-safari på Gotland. I närmare fem timmar, iförd hjälm och overall.

Det är liksom inte jag.

Henke och barnen blev grymt imponerade och Matilda sa att ”mamma är galnare än man tror”. Det säger en hel del.

 Men det var så kul! Jag som knappt vågar cykla i nerförsbackar skrattade så jag tjöt när vi susade nerför kalkstensstigarna på Tofta skjutfält och sladdade fram på de smala vägarna på klintkusten.

Äventyret rekommenderas alla med körkort och minsta intresse för att göra nåt annat än att besöka krukmakerier och stenugnsbagerier på ön.

Bara man kan hitta gasen med ena foten och bromsen med andra och inte blir rädd när guiden skäller på en när man lyckas tappa bort honom i gränderna i Visbys innerstad – som vi självklart också skulle besöka för att hjälpa till med marknadsföringen – så klarar man detta äventyr och får uppleva den gotländska naturen på ett annorlunda sätt.

Ord är nästan överflödiga och jag visar er lite bilder istället.