Nytt besöksrekord!

Oj, det blev besöksrekord på min blogg! Kul! Besöksantalet passerade 100 idag (eller enligt klockan och för er som läser nu – igår).

Sist jag var nära 100-strecket var när jag skrev om det inställda midsommarfirandet i Rosersberg förra året. Då tror jag att många som läste förstod vad jag menade och många höll också med. Men idag, när träffarna fullkomligt regnar över inlägget om Märsta och Valsta Centrum, misstänker jag att besökarna kanske inte direkt var mina största fans, utan letade sig till min blogg för att läsa om det ”mest desperata och ogenomtänkta förslaget i modern tid” som man så ödmjukt väljer att kalla förslaget att flytta Märsta Centrum till stationen.

Att det ska vara så svårt att tänka utanför ramarna! Från min sida är det ju funderingar och inte ett färdigt genomtänkt förslag eller patentlösningar på de så viktiga Märsta och Valsta Centrum-frågorna.

Jag tycker det är toppen att man lägger krut på dessa två bedrövliga centrum och försöker uppmuntra till rejäla ansiktslyftningar. Men jag kan för mitt liv inte förstå varför man inte gjort det tidigare och när man nu gör det är det så fantastiskt bråttom. Eller jo, det förstår jag visst det. Det är ju val om 40 dagar…

Men det är varken genomtänkt eller klokt att hasta igenom beslut för två så stora och viktiga satsningar – trots val. Det är inte rättvist mot kommuninvånarna att förblinda dem med slarviga förslag som man vill klubba igenom utan minsta försök till samarbete eller närmare analyser över blockgränserna.

Jag har tidigare suttit i Bygg- och trafiknämnden och vågar påstå att det sällan var några större ideologiska diskussioner i dessa frågor. Därför känns det märkligt och frustrerande att man nu hastar fram förslag och visar noll intresse för att föra diskussioner med oppositionen i centrumfrågorna.

Är man verkligen så rädd för att tänka fritt, nytt och vara lite wild and crazy?Ikväll har vi haft extra kommunstyrelsesammanträde då frågorna togs upp och vi fick en grundlig genomgång av de liggande förslagen. Jag vet inte om ni blir förvånade, men jag måste säga att det är helt ofattbart att vår kommuns majoritet ser det viktigare att bygga konsthall – ”det finns så många konstnärer i vår kommun” – än att ordna lokaler till den just nu mest populära 7-9-skolan i kommunen, Skolan Bergius.

Under genomgången poängterades också att Systembolaget kommer sannolikt att behöva flyttas, men det ska man självklart se till att det ordnas nya lokaler till. Det tycker jag givetvis är bra… Men att samtidigt säga att man inte ens övervägt att diskutera nya lokaler till den enda skolan med lång kö och inresande elever från andra kommuner är skrämmande!

Är det särskilt genomtänkt inför valet som handlar om skolan enligt alla mätningar och väljarundersökningar?