(M)itt vallöfte

Nya hallar, nya gångvägar, konstgräsplaner, spadtag, klippta band mm. mm.  Allt ska hinnas med innan den 19/9 2010. Förstås.

Att man inte får använda nåt av det man inviger förrän tidigast i oktober, är inte lika viktigt att förklara eller stå för. Inte heller förstår man att det anses lite fånigt att spadtagen tas flera månader innan byggstart.

Men det gör jag.

Det är givetvis enormt efterlängtat och välkommet med motorvägsanslutningen i Rosersberg – som vi framför allt har Kilenkrysset  att tacka för.  Men spadtaget nu när arbetena inte ens är i närheten av att påbörjas?

Jag tycker det är jättetrevligt med ny hall i Rosersberg. Men jag tycker det ger fel signaler att mina barn och alla andra som utövar idrott i Rosersberg ska lockas till en invigning en dryg månad innan hallen får användas, men i lagom tid inför valet.

Jag tycker också att det är synd att man bygger en hall utan att utrusta den med lämplig inredning för de lokala idrotterna. Det är väldigt synd att föreningens engagerade ledare måste behöva slåss mot de rödgröna politikerna för att få dem att förstå vad som är korrekt utrustning för deras resp. verksamheter.

Jag tycker det är upprörande att kommunens majoritetspolitiker bestämmer hur den lokala idrottsföreningen ska arrangera sin efterlängtade invigning – bara för att det är valår.

Nu har givetvis dessa politiker insett att misstagen måste slätas över och det fort! Så då plötsligt finns det pengar till korrekt utrustning. Att från början ta reda på vilka sporter som föreningen utövar i lokalen verkar bortkastat för de rödgröna politikerna i kommunen. Istället för att utrusta hallen med t.ex. handbollsmål och innebandysarg, bygger man en fullt utrustad och modern basketplan. Basket. Rosersbergs IK har aldrig (oj, nu kanske jag säger nåt som jag inte vet igen, men jag tar den risken och hoppas att ni rättar mig om jag har fel!) haft en basketsektion. Däremot är både handbolls- och innebandysektionen stora och engagerar många.

Men jag är inte bitter.

Jag ser väldigt mycket fram emot att få köra ut på motorvägen redan här och jag är glad över att mina barn kommer att få en ny fin hall att träna i. MEN jag är besviken på kommunledningens sätt att driva dessa projekt. Hade det varit en annan ledning är jag övertygad om att man välkomnat de närliggande företagens och Rosersbergs IK’s önskemål och förslag på ett öppet sätt. Man hade eftersträvat ett samarbete och lyssnat på behoven.

Jag lovar att vi gör det när vi vinner valet i Sigtuna kommun den 19/9.