Spelets regler?

Nu är jag så förbannad att jag inte riktigt kan hantera mina känslor eller vad jag skriver. Trots det ska jag nu försöka skriva ett blogginlägg, men jag kan inte garantera att det blir det bästa inlägget hittills…

Men vad gör väl det. Spelets regler är totalt utsuddade ändå.

Vilket spel menar hon nu, kanske ni undrar. Jo, val-spelet i Sigtuna kommun. Nu är det inte längre en valkampanj med överenskomna spelregler. Nu är det tydligen djungelns lag som gäller.

För er som inte är engagerade i valarbetet och inte exakt vet vad som gäller när det handlar om affischering o dyl vill jag berätta att alla partier i kommunfullmäktige i Sigtuna  (utom Sverigedemokraterna som aldrig visar sig när det väl gäller) har gjort en överenskommelse som innebär att man affischerar på utvalda ställen, vid utvalda tidpunkter och om något partis affischer blir nerslagna tar man hand om dessa och sätter upp dem igen eller kontaktar resp. parti och informerar om skadegörelsen. Detta har vi i Sigtunaalliansen följt noggrant. Vi var lite konfunderade när S var sena med sin affischeringstart och vi undrade vad som hänt (trots våra misstankar som känns väldigt troliga med tanke på deras ständiga smutskastning mot oss moderater), men att det som nu inträffat skulle komma hade jag verkligen hoppats slippa.

Tyvärr är alla mina värsta fördomar och tankar om S numera bekräftade.

I vår kommun var Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet ute den helgen som man hade nationell affischeringsstart och prydde kommunen med partiernas valaffischer. S och C lyste till en början med sin frånvaro, men började så smått förra veckan.

Men så i natt har S alltså visat sin rätta sida. Överallt i Märsta har nya S-affischer dykt upp. På staket och lyktstolpar längs vägar där inga tillstånd finns. På de överenskomna platserna där de andra partiernas skyltar redan satt har S-skyltar poppat upp och de andra partiernas skyltar slagits ner. Är ens sossarna så korkade? Jag är illamående och mörkrädd.

En gång tidigare har jag varit på väg att flytta från kommunen. Nu är det nära igen. Sigtuna kommun är den sista kommuniststaten…

Detta bekräftas också vid Märsta station. Alla som anländer med tåg eller kör bil via stationen får se den värsta skylten jag någonsin sett i svensk valrörelse. Tankarna för mig direkt till sovjettidens Leninaffischer eller Saddams väggmålningar. Skrämmande! Det man kan hoppas på är att de gräver sin egen grav. Ingen – inte ens den största S-anhängaren – kan väl tycka att detta är sunt? Särskilt inte med tanke på att det med allra största sannolikhet är deras egna skattepengar som går till denna skylt eftersom kommunens bilar setts hantera uppsättningen.

Japp, detta vågar jag påstå. Särskilt efter dagens alla invigningar som det flinande kommunalrådet åkt skytteltrafik emellan. Vid en av invigningarna som han närvarade på som kommunalråd – inte som s-politiker i valrörelsen – skänkte han nämligen 150 000kr till verkamheten. Varifrån kom dessa pengar? Är det ett beslut i kommunstyrelsen – nej. Är det ett beslut fattat av kultur- och fritidsnämnden – nej. Hur kan då kommunalrådet skänka dessa pengar till en verksamhet som han inviger i sin roll som kommunalråd två veckor före valet? Vem har tagit beslutet – i vilken roll – med vilket syfte? Varför dyker pengarna upp nu när de inte funnits vid tidigare tillfällen under mandatperioden när verksamheten bett om pengar?

Jag mår illa.