Mitt paradis

Hallå där! Jag är tillbaka!

Efter en hysterisk höst och vinter med mängder av jobb, politik, kass hälsa, snöstormar & kylslag, kom äntligen lite jul- och nyårsledighet. Bloggandet har legat på hyllan under de senaste veckorna, men nu kliar det lite i bloggarfingrarna igen.

Det passar bra eftersom jag har semester och  äntligen har kommit iväg på mitt och familjens efterlängtade äventyr på andra sidan jorden. Så här på hotellrummet i Kailua-Kona, Big Island, Hawaii, med jet lag i kroppen och trötta barn, passar det bra att återuppta bloggandet.

Vårt äventyr började dock lite trögt och veckorna innan avfärd var en aning nervösa. Matilda blev sjuk veckan innan jul, Aksel samma vecka och mitt knä svällde upp…Min favvodoktor Tiselius tog hand om mitt knä och Matilda och Aksel gick till doktorn dagen innan avresa. Den ena hade streptokocker och den andra feber och värkande hals. Penicillin till båda och utskrivet även till mamma och pappa för säkerhets skull…

Men det stoppade givetvis inte oss. Kl. 02.45 på julafton slet vi upp våra sjuka barn och åkte till Arlanda för den längsta resan vi gjort hittills, 30 timmar. Ni ser här på bilden hur nöjd Matilda var.

Tack och lov är våra barn världens duktigaste resebarn och gnäller aldrig. Matilda var nog en av få som var vaken hela vägen mellan Frankfurt och Los Angeles…sen däckade hela familjen rejält på sista flighten mellan LA och Hawaii – trots att amerikanska flygbolag arrangerar tävlingar för passagerarna ombord och rabblar rebusar i högtalarna :-(

Men OJ, va det var värt det!!! Att kliva ur planet på Hawaii och mötas av en helt öppen flygplats med hyddor, palmer och klibbig luft 30 timmar efter att ha klivit ombord på ett stelfruset Arlanda med avisningsavisningsmaskiner var en fantastisk upplevelse. Flygtrafiken är just nu top 1 på min favoritlista!

Det blev dessutom också den längsta julafton som man kan ha eftersom tidsskillnaden är 11 timmar…

Att sedan vakna ett par timmar innan det blev ljust och se ön långsamt vakna var helt fantastiskt. Jag tror att det tagit oss alla ett par dagar att verkligen förstå att vi är på Hawaii och att det samtidigt är den kallaste vintern på 110 år hemma i Sverige :-)

Hawaii är precis så underbart som man tror. Vi är på den största ön, Big Island. Ön är en vulkanö och alla stenar är svarta.

Det finns inga farliga djur – sägs det.

Vattnet är klart och varmt, luften håller ca 27 grader året om. Hittills har det kommit en rejäl vind mitt på dagen varje dag och man har trott att ”oj, nu blir det storm”, men nej, det blåser rejält en stund och man får hålla lite extra hårt i handduken och vågorna slår lite högre. Men det går snabbt över och lugnet kommer snart tillbaka.

De här första tre dagarna har vi slappat, kommit in i semesterlunken, fattat tidsskillnaden och njutit av poolen och havet. Imorgon ska vi hämta hyrbilen och upptäcka resten av ön. Jag återkommer med min reseberättelse inom kort.

ALOHA!