Fy för sömniga vänsterpartister!

Trots mitt val att ta en sk. time-out från politiken kan jag inte låta bli att berätta om en motion som kommer att anmälas på nästa kommunfullmäktige i Sigtuna kommun.

 

Det är Vänsterpartiet som lägger en motion om att införa sömnskola för småbarnsföräldrar. Ja, ni läste rätt. En sömnskola.

Jag tar det hela från början.

Min time-out innebär att  jag försöker hålla mig undan politiska uppdrag och djupare, tidskrävande engagemang. Time-outen har varit nödvändig bl.a för min hälsa, men har också andra orsaker.

En av orsakerna är att under de år jag varit med i olika politiska sammanhang ofta varit frustrerad över – i min värld – onödiga diskussioner som tar extremt mycket värdefull tid i anspråk. Tid är en bristvara för oss alla och när just bristen på tid är huvudanledningen till att så få engagerar sig politiskt, känns det ännu mer frustrerande. Diskussionerna förs ibland i oändlighet p.g.a. överdriven ideologisk övertygelse och utan egentligt värde för kommuninvånarna. Jag menar att diskussionerna i många fall kunnat kortas ner, mötena har kunnat vara effektivare och de politiska flosklerna färre. Den här frustrationen gör att jag ibland tvivlar på att politik verkligen är något för mig.

Ja, men gör nåt åt det då, tänker ni alla nu. Ställde jag upp i valet få jag väl fullfölja mitt uppdrag och vara med och påverka och förbättra. Ja, så är det förstås. Självklart. Men nu är det som det är och jag försöker hitta ett sätt att vara engagerad på, utan att må dåligt och sabotera familjefriden. Hur mitt engagemang kommer att se ut framöver beror på flera olika omständigheter som jag inte tänker beröra nu. Lovar att återkomma till det längre fram.

Vad har nu det här med Vänsterpartiets sömnskola att göra? 

Jo, trots min time-out läser jag alltid handlingarna till kommunfullmäktige noggrant och följer mötena på web-tvn. Jag funderar över ärenden som diskuteras, hur man diskuterar ärendena, var man lägger fokus, på vilket sätt man väljer att framföra sina åsikter och vad de olika ledamöterna tycker är viktigt.  

Just nu är skolan ett omdiskuterat och hett ämne. Skolan i Sigtuna kommun är i många avseenden usel, resultaten är låga och många är besvikna. Men plötsligt – efter åtta års styre – har även S-ledningen upptäckt detta och försöker hitta åtgärder. Bra. Jättebra!

Självklart vill alla kommuninvånare att skolan ska fungera och att eleverna ska känna sig trygga i sin vardag. Det känns därför toppen att skolan – och då menar jag innehållet och resultaten, inte fasaderna – äntligen verkar stå i fokus för samtliga partier i kommunen.

 Då kommer plötsligt Vänsterpartiet med en motion om sömnskola till småbarnsföräldrar.

Man skriver ”att kommunen ska erbjuda hjälp för föräldrar med barn mellan sex månader till två år genom en sömnskola. I sömnskolan får föräldrarna nyttig information om hur det ska gå till för att barnet somnar bra och sover hela natten.” Detta behövs särskilt i ”Sigtuna kommun med Arlanda som arbetsplats vilket innebär att många har obekväma arbetstider”.

What? Är bebisars sömn något som politiker ska styra över? Var finns vuxna människors eget ansvar? Vad tycker Vänsterpartiet att våra skattepengar ska gå till egentligen? Fungerande skolor eller sömnhjälp till bebisar? Kan inte Vänsterpartiet acceptera att människor själva måste ta ansvar för sina egna liv? Finns det en minsta möjlighet att även Vänsterpartiet kommer med på tåget ? Fokus, Vänsterpartiet!

Än en gång har min politiska sida vaknat med ett ilsket ryck!