Upplivningsförsök

Hej på er!

Jag är tillbaks och gör ett försök att återuppliva min blogg. Det känns som om det ska kunna gå och jag ser fram emot att skriva, fundera, spekulera och kanske provocera lite igen. Jag har döpt om bloggen, kämpar med layouten och hoppas att nån har lust att hitta hit igen.

Bloggen, bland mycket annat i mitt liv, har legat nere i närmare ett års tid. Anledningarna har varit många och jag kommer att beröra dessa vartefter. Hur det kommer sig att jag just nu väljer att göra ett upplivningsförsök finns det inte heller ett enkelt och rakt svar på. Tror jag?

En av anledningarna till att jag inte klarat av att skriva sedan maj förra året är helt enkelt min svikande hälsa. Ni som tidigare följde min blogg kanske minns att jag hade problem med knäna och lederna och att jag till slut fick ordning på det. Men sen. Från april/maj ungefär. Månader av märkliga åkommor och återkommande läkarbesök, förvirrade tankar och humörsvängningar utan dess like, påverkade hela min vardag.

Och så plötsligt. Efter att ha testat varenda läkarmodell. Då, i december, upptäckte en av dem felet. Min kropp orkar inte med min hjärna längre. Typ. Ni får dra era egna slutsatser om vad det innebär och namnet på diagnosen är nästintill ett skällsord i mina öron. Så jag undviker det här på bloggen ett tag till.

I verkliga livet tar jag däremot tag i det på största allvar.

En av orsakerna till diagnosen är en inneboende tidspanik och den så uttjatade tidsbristen. Ni som följde mig sist blev nog rätt trötta på det eviga gnället om att tiden inte räckte till och min frustration över alla måsten. Den här tidspaniken satte dock djupare spår än jag fattade själv.

Nu när jag jobbar på att vara bättre vän med tiden, mig själv och min omgivning känner jag att jag saknar att skriva. Måste få skriva. Helst en bok :-) Men ok, jag börjar här så länge och hoppas några av er har lust att läsa igen. Ska försöka hålla humöret uppe och inte gnälla så förb—t som i de senaste inläggen…

Välkommen tillbaka!