-19c

Om jag nu lovat att inte gnälla i mina inlägg, vad ska jag skriva om då? ;-)

Det fina med bloggar är att man kan skriva hur man vill om vad man vill när man vill. Man behöver inte hålla en röd tråd genom samtliga inlägg, även om det kanske är intressantare för läsaren. Man kan spåna fritt utifrån sinnesstämningen, man kan välja att haka på dagsaktuella händelser eller sprida sina åsikter om politiska beslut. Ibland handlar det om att dela med sig av glädjefyllda berättelser om resor eller andra lyckliga tillfällen i livet.

Om man bortser från mode-, rese- och föräldrabloggar, känns det som om bloggar ofta handlar om att man tycker nåt om nåt. Helt utan statistiskt bevis, upplever jag att det ofta är nåt bloggaren inte tycker om som ventileras och förmedlas. Gnäll, alltså. Och det har jag ju lovat att minska på…Men man måste ju få säga vad man tycker, eller hur?

Idag kliar det igen i bloggarfingrarna och hjärnan varnar: ”gnäll inte nu”…Så jag gnäller inte, utan berättar bara vad jag tycker om vädret.

Solen skiner från en isblå himmel, vilket givetvis är helt underbart. Det ligger snö på marken. Termometern visade  -19c när jag tittade första gången, nu visar den -14c.

Det tycker inte jag är ok. 

Jag gillar inte kyla och jag gillar inte snö. Mina leder gillar inte kyla och snö eller halt underlag. Min hud gillar absolut inte kyla. Mina luftrör gillar det inte heller. Min bil tycker inte om att starta när det är kallt.

Vi gillar värme, sol och ljusa kvällar. Jag njuter av långa, raska promenader i varm luft längs Mälaren och Fysingen. Mina leder njuter av avkopplande dagar på stränderna på Gotland, Fårö, Florida och Hawaii.  Min hud blir len och fin av solen och luften. Min bil startar med ett glädjeskutt på sommarmorgnarna.

Jag tog en promenad i Rosersbergsparken igår. Då var det det -10c. Det var kallt. Det var också väldigt vackert och jag njöt av utsikten. Problemet var att när man stannade börja kroppen frysa direkt. Jag kunde knappt stanna för att ta några kort utan att förfrysa utsatta kroppsdelar som hunnit bli varma av den raska promenaden. Så det räcker nu. Been there, done that, liksom. 

 

Snön kan smälta, kylan försvinna och värmen kan komma. För promenader soliga och varma dagar, ljusa kvällar eller fågelkvittrande morgnar kan man inte få nog av.

 Nånsin.