Stackars Thorsten och Schyffert…

Jag hade tänkt att låta bli.

Tänkte att det är en onödig sak att lägga energi på. Totalt meningslös faktiskt. Men jag kan inte låta bli. Inte när man ältar det i morgonsofforna, alla tidningar och fortsätter att ha det på första sidan som en av de största händelserna denna helg. Inte när händelsen får större uppmärksamhet än att krig bryter ut i Syrien, Ryssland och Kina visar sitt bedrövliga rätta jag, 300 människor dör pga. kyla i Europa, sjukhusen har strömavbrott och ja, t.o.m. presidentvalet i Finland känns ju viktigare att bevaka.

Men nej, svenska kvällstidningar och soffprogram väljer att diskutera Thorsten Flincks sk skamgrepp.

Herregud! Vad är det för land jag lever i? Aftonbladets rubrik idag om att Ginas pappa inte tycker det är ok, är droppen som får min bägare att svämma över. Dessutom osar det ju uppgjort! Det hela är ju planerat för att rikta all denna uppmärksamhet mot just den delen av Mellon, eftersom de annars riskerar att bli omskrivna för kassa sketcher, fula kläder och de chockade ansiktena på Afro-Dite när de blev utslagna av Dead by April.

Tänk efter. Varför skulle Gina vilja krama just Thorsten? Hon kramade varken Sean Banan eller the Moniker, men stackars Thorsten skulle minsann bli omslingrad av henne, trots att han hade svårt att resa sig upp. Kramen räckte inte riktigt, så en liten klapp på rumpan kunde vara väl på sin plats, så Gina direkt kunde vända sig mot kameran, understryka att ”han tog mig på röven” – ifall nån hade missat att se det –  och skämmas lite inför sin pappa. Det! Det skapar rubriker!

Men även den tramsiga ”stackars lilla flicka, skydda mig från den fula gubben”-mentaliteten gör mig förbannad! Var det nån som hörde Henrik Schyfferts föräldrar klaga när han blev antastad för några år sedan??

Nej, personligen tycker jag att det är värre att programledaren säger ”röven” i ett familjeprogram…

Heja Thorsten!