s-m?

Söndag. Underbara lediga dag utan måsten eller tider att passa. Morgonen började långsamt och skönt med kaffe i sängen. Rullgardinen uppe eftersom solen sken från blå och molnfri himmel. Då.

Ett par timmar senare, lagom till att jag dragit mig ur sängen, ätit frukost och klätt på mig, blev himlen jämngråvit och – hemska, hemska upplevelse – började det snöa i sidled. Jag var visserligen förberedd på att det hemska skulle inträffa idag, men det sista som överger en ska ju vara hoppet och jag hoppades att varenda meteorolog som jag lyssnat på skulle ha fel och att det skulle vara varmt och soligt hela dagen. Och resten av året.

Men nej, det snöade alltså. Så istället för att gå ut och påta i trädgården eller ta en långpromenad till nån vacker plats vid en spegelblank sjö, städade jag tvättstugan och funderade på min framtid.

Ni som följt mig, eller kanske känner mig, vet att jag tagit en sk.time-out från mitt engagemang för Moderaterna i Sigtuna kommun. Jag har dock inte slutat fundera på politiken i kommunen. Jag funderar över den nästan dagligen faktiskt. Jag har många vänner i politiken, min bror är gruppledare för Folkpartiet i Sigtuna kommun och jag gillar verkligen politik. Det är nästan som ett gift. Och det är trist att inte gå på möten och engagera mig som jag gjort förr.

Men när jag nu funderar över det här i min fina tvättstuga inser jag plötsligt att det är nåt som inte stämmer. Ska jag vara helt ärlig, så har jag faktiskt funderat på det många gånger det senaste året.

Jag tror det är mer än min hälsa och min arbetssituation som gör att jag måste tänka om. Jag tror att jag måste byta parti. Det är nog så att jag måste lämna Moderaterna och gå över till Socialdemokraterna. Det kanske låter konstigt för er som följt mig, känner mig och läst mina tidigare inlägg, men jag tror att det nu är oundvikligt.

Moderaternas politik passar mig helt enkelt inte längre. Socialdemokraterna med den duktige Anders Johansson verkar ha många fler vettiga lösningar för vår kommun. Istället för att som Moderaterna envisas om att kommuninvånarna skulle få det bättre med mer valfrihet och fler fristående alternativ i vård, skola och äldreomsorg, är det ju vettigare att fort få in pengar genom att sälja mark och bygga industrier överallt i kommunen. Det är ju mycket bättre att massor med människor åker in i vår kommun och jobbar här, än att de som bor här trivs, har bra infrastruktur och kommunikationer och är nöjda med skolorna.

 

Det är också mycket, mycket smartare att ha ett par, visserligen något tomma, centrumområden här och där i kommunen och ett Coop med post och apotek lite lagom avsides, istället för att koncentrera ett fräscht centrum i hjärtat av ”storsamhället” med vettiga kommunikationer och alla samhällsfunktioner samlade till ett område lätt tillgängligt för t.ex. äldre utan bil och pendlare. 

 

Sen kanske det allra viktigaste och bästa med S-politiken i kommunen – satsningen på våra barn och ungdomar. Självklart blir resultaten i skolan bättre av nya fina skolbyggnader, idrottshallar med konstgräs och inga orättvisa betyg som stressar de stackars barnen som kanske inte riktigt orkar med skolans krav.  Det är också jättebra att de kommunala skolorna ger alla elever ledigt för att fira Newroz, istället för att ha en extra dag ledigt i samband med jul- eller sommarlov, när föräldrarna ändå tagit ledigt.

Och självklart, det bästa med hela kommunen – Midgårdsbadet. Det är ju toppen att vår fina kommun, med så mycket pengar över i kassan, satsar hundratals miljoner på en bassäng, precis intill den charmiga vägsträckan mellan Märsta och Sigtuna, istället för att hålla på och ta hand om de trista, naturliga badplatserna vid Mälaren och de andra sjöarna i kommunen.

Nä, tacka vet jag Anders, Lola och Ibrahim, ni vet hur man ska satsa kommuninvånarnas pengar. Nu ser jag verkligen fram emot att jobba med er inför nästs val. Kanske får jag vara med på nån invigning eller bandklippning i augusti/september 2014?