Njuter av sommaren 2012

Oj! Va det va svårt att få till ett blogginlägg denna sommar och semester!

Förhoppningsvis beror det på att jag äntligen lärt mig att jag inte måste göra något som inte känns livsavgörande eller är i fokus just nu. Eller kanske beror det på att jag inte tycker att jag har något att säga eller dela med mig av. Eller kan det helt enkelt bero på att medicinen verkar…

Nåja, hursomhelst tänker jag ofta på att jag ska sätta mig ner och blogga om det här, det där vi pratade om, dagens upplevelser, boken jag läst eller radioprogrammet jag lyssnade på tidigare idag. Men det stannar där – tyvärr! Och jag saknar bloggandet!

Så nu är det dags för ett försök att komma tillbaka och hoppas att någon läser…

Sitter nu i en alldeles lugn och tom stuga i Mulde, Klintehamn, Gotland. Eller nåja, Spotify förser mig med Sam Sparrows Black & Gold 60min superdupermix, Matilda, hennes kompis Cicci och deras nuvunna sommarvän Felix studsar studsmatta med tillhörande skrik, så sådär himla lugnt är det kanske inte ändå.

Men det känns lugnt. Jag har gått ner i varv. Tar dagen som den kommer, planerar inte (inte så nån annan märker det iallafall), gör sånt som jag tycker om och som jag vill ägna min lediga tid åt. Det går riktigt bra. Kan faktiskt inte riktigt minnas när jag tittade på klockan senast eller kände nån press för att hinna med en särskild tid. Jo, just det ja, strax före kl. 20 igår så jag inte skulle missa Allsång på Skansen som är ett måste i stugan på sommartisdagarna – tillsammans med rosévinet.

Det här är helt underbart! Jag har verkligen haft en underbar semester och sommar i år. Trots det svenska sommarvädret som alla klagar på i år. Jag har dock klarat mig bra och lyckats pricka in de soliga dagarna någorlunda. Midsommar på Gotland var toppen, Almedalsveckan i Visby var kalasfin och den första veckan hemma bjöd på blandat väder, dvs. perfekt för att hinna städa lite, shoppa i stan och fixa lite i trädgården.

Och så nu, sommarens tredje visit på vår lilla ö. Jag, Matilda och hennes kompis Cicci, har haft ett par härligt, somriga dagar utan en enda droppe regn eller kallt väder. Tjejerna har en sån där sommar som man minns länge och som är som ett sommarlov ska vara när man är 12-13 år.

Och jag har ett sommarlov som man ska ha när man är 27+.

 

Det bästa av allt är att det fortfarande är flera dagar kvar på semestern. Imorgon kommer Aksel och Henke och då har vi har flera sköna dagar och kvällar kvar att njuta av innan det är dags att ta tag i vardagen igen. Denna gång med massor av nya krafter och energi.