Lagom back in business

Det är en fantastisk känsla att komma tillbaka till jobbet med ny energi och lust att arbeta. Lust att ta tag i saker och nästan en iver att få komma in i rutinerna igen. Så har det varit för mig i år. Och på måndag börjar Matilda skolan och Aksel på onsdag, så då är allt som vanligt igen. Eller inte riktigt som förr, förstås, Matilda börjar på ny skola och en ny period i hennes liv tar fart. Spännande!

Det är också spännande att se vad som händer runt omkring oss i kommunen. Min nyvunna energi verkar nämligen räcka till lite annat än bara jobb, som t.e.x långa och stärkande promenader under vilka jag kan fundera fritt. Tyvärr blir jag visserligen oftast frustrerad och besviken, men ur frustrationen kommer också idéer. Dessa idéer ska jag försöka hantera under hösten – på ett eller annat sätt.

Samma dag som jag kom hem från Gotland gick kommunens (s)tarke man ut med beskedet att han avgår. Inte oväntat, men hans nya uppdrag var inte vad jag hade trott han skulle ta tag i. Men han är en slug person, så vi får se vad han egentligen har på gång inför kommande år med flera val i sikte 2014.

Fredrik i Almedalen 2012

Idag håller Fredrik Reinfeldt sitt sommartal. Det hade varit kul att åka till Gustavsberg och lyssna på det. Han är alltid en inspirerande talare och ger mig nya krafter för att arbeta med politik. Men jag har ju nu lärt mig att leva lite mer måttligt…Lagom med jobb, lagom med annat engagemang och lagom med allt (tur att jag lever i det lilla landet Lagom…) Så för att inte göra slut på all nyvunnen kraft och energi, väljer jag idag en lugn lördag med familjen. Fredrik kan jag lyssna på live ändå på moderat.se.

Denna lördag hade det överhuvudtaget inte varit svårt för mig att fylla med aktiviteter – under veckan som gått har jag bl.a. valt mellan Fredriks tal, Formex-mässan och Sigtuna Litteraturfestival. Formex-mässan för att vi behöver fräscha upp sortimentet i butiken och få ställen är så bra som Formex för att hitta det senaste. Sigtuna Litteraturfestival för att det verkar vara ett toppenengagemang med flera spännande deltagare och seminarier. Men nu ligger jag alltså kvar i sängen med kaffekopp nr 2 och njuter av ledigheten…Kanske får jag med mig Henke till Sigtuna ikväll, så kan vi iallafall lyssna på Wille Crafoord.

Koskådare

 

 

Nåja, vi får se vad dagen bär med sig. En promenad ska det åtminstone bli. Kanske får jag se de fascinerande koskådarna som jag mötte förra helgen vid Fysingen.

 

Den lilla skörden

 

Hursomhelst blir det inte en svamptur med våra svampproffsvänner som tog med oss ut i skogen förra helgen. Vi har rensat hela veckan och nu dröjer det innan vi vill göra det igen!

 

 

Nä, det blir nog lugnt och skönt idag. Det är kanske säkrast att behålla kraften till imorgon när jag ska på Kent på Sjöhistoriska. Ännu en konsert som jag sett fram emot sedan i våras.

Trevlig helg!