En fröjdefull jul?

 Snart är det jul. Jag gillar julen och vår familj gillar den. Vi pysslar, lagar mat och bakar. Vi har gran och vi köper julklappar.

Så har det alltid varit.

Jag önskar att alla, åtminstone de som vill, kunde ha det så, men vet självklart att det inte är så. Det finns många som tycker att julen är en hemsk tid med många ensamma stunder och ledsna tankar. Föräldrar som inte kan köpa julklappar, koka kola eller pynta en gran, tycker nog att julen är en av de svåraste tiderna på året.

I år vill jag försöka göra en insats för åtminstone några av dessa människor. Därför har jag tagit initiativet till följande pressmeddelande från Nya Moderaterna i Sigtuna:

P R E S S M E D D E L A N D E

Nya Moderaterna i Sigtuna kommun
2012-12-14

Tillsammans gör vi skillnad

Nya Moderaterna uppmanar till insamling och stöd till Kvinnojouren i Sigtuna kommun

Om några dagar är det julafton. En efterlängtad tid för många, men också en tung och ensam tid för andra. Runt omkring oss pågår förberedelser. Media öser ut julklappstips och recept på julkola. Samtidigt kämpar bl.a. Musikhjälpen i radio och TV med insamling för rent vatten till barn i fattiga länder och slum. Röda Korset skramlar med sina bössor och de sociala medierna fylls av olika typer av välgörenhetsprojekt.

- Nya Moderaterna vill att det ska vara möjligt för alla och enkelt att hjälpa utsatta människor. Därför har vi i år valt att stödja initiativet ”Lets make a difference” som bl.a. syftar till att hjälpa behövande mammor och barn i samarbete med Alla kvinnors hus och kvinnojourerna runt om i landet. Vi är många som har saker hemma, leksaker, vinterkläder/kläder, böcker etc. som vi inte använder och som knappt är använda. Varför inte slå in något av det i ett fint paket och glädja någon annan? Under hela nästa vecka har du möjlighet att lämna julklappar på Nya Moderaternas kansli för vidare distribution till Kvinnojouren i Sigtuna kommun, säger Helle Nyman Ahlqvist (M).

Hur ska julklapparna se ut?
De ska vara fint inslagna och märkta med information om de passar en kille eller tjej samt lämplig ålder, eller om det är till en mamma. Om Ni ger bort kläder – märk då också vilken storlek det är.

Var och när lämnas de in?
Lämna julklapparna på Nya Moderaternas kansli i Märsta, Södergatan 22 (vid kommunhuset) v. 51 (mån-fre) kl. 10-17 för vidarebefordran till Kvinnojouren i Sigtuna kommun.

Inget att ge bort, men vill hjälpa ändå?
Om du inte vill ge bort en julklapp är alla ekonomiska bidrag, stora som små, också välkomna på Kvinnojourens bankgiro: 5906-0962. Du vet väl om att Alliansregeringen gjort det lättare att ge ekonomiska bidrag genom att införa avdragsmöjligheten deklarationen för gåvor på upp till 6 000kr/år?

För mer information:
Helle Nyman Ahlqvist (M), tel. 070 608 70 09
Robert Skölin, politisk sekreterare, tel. 073 327 74 40″

Gör en insats du också! Du städar säkert lite extra inför julen och hittar saker som bara ligger där och som du aldrig använder. Slå in nåt i ett paket och lämna till oss eller sök upp en plats närmare dig på Lets make a difference’ hemsida .

Du kan göra någons jul väldigt mycket bättre på det enkla sättet.