S – pinsamma igen!

Sossarna i Sigtuna är pinsamma igen.

De delar ut en tidning som de av någon märklig anledning kallar ”Arlandatidning” (varför dra in Arlanda?). I ett tidigare nummer var det Folkpartiet i Sigtuna kommun som fick utstå smutskastning. I dagens nummer ägnar de sig åt att kritisera sammansättningen av Moderaternas valsedel.

Jag blir så trött. Trött på att de för det första har faktafel i sitt påstående. Men mest trött på detta banala sätt att försöka få kommuninvånarna att tro att vi inte bryr oss om Märsta eller Valsta bara för att vi har få representanter från dessa kommundelar. Sådana kommentarer gör mig förbannad och rent förtvivlad över politisk dumhet.

Som jag skrivit i flera inlägg tidigare, i insändare och som jag ofta tar upp när politiskt engagemang förs på tal, anser jag att engagemang i politiska partier växer fram av att man är intresserad av en viss fråga, har en vilja att förändra eller på något sätt vill påverka.

Vad jag vet med säkerhet är, att ett politiskt engagemang inte automatiskt kommer av den anledningen av att man råkar vara kvinna och bo i Valsta.

Moderaterna i Sigtunabygden – som vi kallar oss, har representanter i hela kommunen. Vissa områden kanske mer representerade än andra. Det är inget problem för oss. Vi som är aktiva och engagerar oss i styrelse, nämnder och valkampanjer är medlemmar för att vi har ett politiskt intresse och en vilja att driva våra frågor. Vi tvingar inte fram kvinnor för att någon bestämt att vi måste ha varannan kvinna på valsedeln, vi letar inte heller med ljus och lykta efter personer på specifika adresser att peta in i densamma.

Nej, moderaterna i Sigtunabygden vill att de politiska företrädarna är personer som har en stark vilja att driva kommunens frågor, ett intresse för samhället och idéer om hur man kan påverka och förbättra. Det är bland dessa människor vi hittar bra ledare och representanter för vår kommun. Vi hittar dem inte om vi går efter kön och bostadsadress.

Be Sociable, Share!

Kommentera