Det avundsjuka lagomlandet

Imorgon gifter sig Sveriges kronprinsessa Victoria med Herr Daniel.

Hela Stockholm sjuder av festkänsla och gatorna putsas och fejas. Henke jobbar som en galning för att få alla båtarna på plats och för att kajerna ska visa vår vackra huvudstad från sin bästa sida (läs mer här).

Min f.d arbetsplats NK Glas, porslin och kök säljer bröllopssouvenirer och presenter för brinnande livet. Tidningar, radio och TV rapporterar om gäster, slott, kungahistoria, klänningar och väder. Turister och stockholmare har möjlighet att strosa längs stadens kajer och lyssna på musik, titta på vackra båtar och uppleva Stockholms sommarkvällar på ett inbjudande – och gratis – sätt.

Men det duger inte. Det avundsjuka jantefolket klagar. Varför ska alla behöva ”drabbas av bröllopet”, ”vi är inte intresserade”, ”lägg pengarna på nåt vettigt istället” ”avskaffa kungahuset” osv., osv.

Man klagar också på att media lägger för mycket tid på detta. Igår hade Aktuellt ett inslag om att Publicistklubben hade synpunkter på att det var fel av SVT att visa så mycket som 40 timmar om bröllopet. Upprörande! 40 timmar om vår kronprinsessas bröllop, kungahuset och vår huvudstad är på tok för mycket. Men att visa 700 timmar sport när det är OS är tydligen ok!

Nej, kära svenskar, slappna av! Det är dags att släppa jantelagen och sluta tänka lagom om allt. Släpp loss och var lite wild and crazy. Köp en Victoria & Daniel-tatuering eller en bröllopschokladask till helgen och skåla i champagne imorgon eftermiddag. Vi har ett kungahus och det är bra för Sverige.

Bröllopet medför nya arbetstillfällen och ger vår huvudstad en ansiktslyftning – vem kan väl tycka att det är fel?

Att alla människor är olika och har olika uppdrag i livet är också positivt. Sluta tjura och gör något av ditt eget liv istället!

Till er hopplöst tjuriga anti-rojalister som ändå vägrar fira Victoria & Daniel, vill jag passa på att ge ett tips på något ni kan göra istället – men det också tack vare bröllopet – sätt er på tunnelbanan med en god bok, ni kan åka gratis mellan kl. 06.00 imorgon till samma tid på söndag :-)

 

 

Be Sociable, Share!

3 reaktion på “Det avundsjuka lagomlandet

 1. Helle, vad ska man ge detta inlägg för kommentar?!
  Jag tycker att det är underbart att man tycker olika och jag vet att även du tycker alla har rätt till en egen åsikt. Det är skönt och upplyftande att folk är olika.

  Men jag förstår inte vilka nya arbetstillfällen som skapats, ansiktsupplyftningen bestod av ett antal snubbvita vattenfestival-öl-tält och annat blaj som bara såg ”billigt” ut och som inte var något bestående i Stockholms stad.

  Jag står på demokratins sida och det kommer jag att fortsätta göra. Jag är rädd att räkningen efter detta bröllop kommer att svida – men det har vi säkert råd med. Men tänk om man hade gjort något mer beaktningsvärt med dessa pengar. Tänk om man satsat dessa pengar i skolväsendet, eller åldringsvården, eller … ja det fnns många bättre hål att fylla än att fylla redan fullproppade ”1:a klassmänniskor” med mer.

  //Kram

 2. Hej Bätty,
  tack för att du kommenterar! Här kommer ett par länkar som dyker upp om man vill läsa om nya arbetstillfällen i samband med bröllopet. Ja visst, de flesta är tillfälliga, men vad gör väl det? En tillfällig sysselsättning är bättre än ingen sysselsättning alls.
  Artikel 1

  Artikel 2

  Tolkningen av ansiktslyftningen får stå för dig. Jag tycker att Stockholm är vackrare och prydligare än på länge. Den glada atmosfären och vänliga stämningen som människorna som hade vett att utnyttja aktiviteterna längs Skeppsbron kvällarna innan bröllopet och samma kväll upplevde, är också något som vi kan tacka bröllopet för och som INTE går att jämföra med vattenfestivalen.

  Vad gäller kommentaren om att räkningen kommer att svida länkar jag helt enkelt till denna artikel.

  Sen finns det – precis som du skriver – olika sätt att se på saker. Visst är det underbart?

Kommentera