Ledande moderat funderar

Trots elände med trasiga ben och armar inleddes åtminstone denna vecka med en trevlig kampanj och lansering av Moderaternas framtidsprogram. Hoppas många av er tar er tid att läsa den och inser att vi har en tydlig vision för vår kommun och vill mer än dagens rödgröna visionslösa och snedprioriterande majoritet.

Den röda delen av majoriteten har denna vecka ägnat sig åt att analysera mitt inlägg om Valsta och Märsta Centrum. De har på sitt vanliga smutskastarmanér fått det till att jag vill lägga ner Valsta Centrum och därmed inte vet vad jag pratar om.

Ja, man kan kanske säga att jag vill lägga ner Valsta Centrum och faktiskt även Märsta Centrum. Det ni! Men det är som dessa två centrum ser ut och används idag. Det handlar om två nedgångna centrum som ser ut att höra hemma i en fattig förort på 70-talet. Inte i vår fina växande kommun med nästan 40 000 invånare.

Gång efter gång läser vi i våra lokala medier att ungdomsgäng hänger i ett öde Valsta Centrum och vandaliserar och skrämmer övriga besökare och t.o.m. centrumväktarna hotas. Vi möter nästan varje gång vi besöker Märsta Centrum skyltar som säger: ”allt ska bort – butiken upphör”.

Vem i vår kommun är stolt över dessa centrum som de ser ut idag? Inte många, inte ens de försoffade socialisterna och deras knähundar i majoriteten. Så därför har de hafsat ihop förslag på nya centrumlösningar – det ena ska kommunen köpa och det andra ska man pumpa in en massa pengar i. En hel del med förslagen är bra, men det mesta känns ogenomtänkt och förhastat såhär inför valet.

Jag vågar och vill tänka mer långsiktigt och med större visioner för vår kommun och utan panik inför det stundande valet. Jag använder dessutom denna blogg för att ventilera mina personliga åsikter och tankar. Alla funderingar är långt ifrån förankrade i den kommunala budgeten och verksamhetsplanen. Därför blir det komiskt – men trevligt för besöksstatistiken :-) – att man väljer att lägga upp det som att ”ledande moderat vill lägga ner” och därmed lockar hit nyfikna.

MEN – än en gång – JA, vi måste göra nåt åt våra sorgebarn Valsta och Märsta Centrum. Och än en gång – JA, jag tycker att man skulle knyta samman Märsta station med Märsta Centrum, vid stationens nuvarande läge, i andra änden av en förlängd perrong eller om man väljer att flytta stationen närmare centrums nuvarande plats är inte sagt. Och JA, jag tycker det är märkligt att vi ska ha två centrum så nära varandra som Valsta och Märsta nu ligger.

När jag skriver att man skulle ”bygga bort” dessa centrum och möjligtvis kunde ha en livsmedelsbutik på varje plats, menar jag att vi i Valsta t.ex. bygger attraktiva bostäder, trygg parkmiljö med kanske en damm som kan isbekläs på vintern för skridskoåkning och en lekplats – som istället för att skötas av kommunen kan drivas av nån företagsam person som vill utveckla lekmöjligheterna i Valsta. Vi erbjuder de lokala handlarna som vill fortsätta sin verksamhet och ICA att göra det i nya fräscha lokaler. Om det kallas att ”lägga ner”, så är det vad jag tycker.

 

Vad gäller Märsta Centrum är det också en rejäl ansiktslyftning som krävs. Majoritetens förslag kan på många sätt vara bra, men det som skrämmer mig rejält är, som jag också nämnde i mitt tidigare inlägg, att man ser det som viktigare att ordna plats för bowling och konst än för den framgångsrika skolan Bergius. Det är under all kritik att kommunens majoritet vägrar inse att Bergius finns, lockar elever och driver sin skolverksamhet på ett föredömligt sätt och istället för att samarbeta med skolan försöker tiga bort den. Gör en rejäl satsning på Märsta Centrum, men se till att Bergius erbjuds lokaler som passar deras verksamhet. Att det viftas bort som en fråga mellan skolan och fastighetsägaren är nonchalant.

Att kommentera mina idéer och funderingar på min privata blogg som ett bevis på att vi i moderaterna inte vet vad Valstaborna vill ha är så löjligt att man bara blir trött. Det är såna kommentarer som får mig att fundera vad det är för fel på politiker.

Avslutningsvis och än en gång – varför kan Sollentuna och inte Sigtuna?

 

Be Sociable, Share!

2 reaktion på “Ledande moderat funderar

 1. Helt rätt!
  Jag bor själv i Märsta och är ganska ny inflyttad från en annan komun
  Valet att flytta till Märsta va att bostadsrätterna är att bostadsrätterna är något billigare här, eftersom det är lång sträcka att pendla om man jobbar i stan
  Tyvärr så måste jag hålla med dig, en mer oplanerad komun har jag inte upplevt hitils. Och jag tror bla det kan bero på att Märsta har vuxit för fort och i komunen har man inte planerat i takt med att Märsta har vuxit.. Tycker att dom borde flytta på discoteket och replokalen som finns vid stationen till Lidl och konsums lokaler eftersom det inte finns boende där. Sen skulle dom kunna sätta in butiker i dessa tomma lokaler. Personligen så åker jag aldrig till arlanda stad och handlar utan 95 % av mina inköp gör jag i stan eftersom det tar 20 min till stan med Uppsala tåget. Jag var uppe i Märsta Centrum en gång för att se vad det fanns för affärer och enligt mig vad det skräp. Det fanns 2 personer i hela byggnaden där Helenas kläder ligger. Hur klarar sig dessa företagare? Nä så om Märsta vill att jag spenderar mina pengar i denna komun då får dom allt göra något.

 2. Hej Eva,
  tack för kommentaren och kul att du håller med.
  Debatten om mina förslag har tagit en vändning som jag inte kunnat föreställa mig när jag spånade och skrev blogginlägget. Du tillhör dem som förstått mig rätt och också vågar tänka fritt och långsiktigt – HÄRLIGT!
  Fortsätt gärna läsa och kommentera.

Kommentera