(M)itt vallöfte

Nya hallar, nya gångvägar, konstgräsplaner, spadtag, klippta band mm. mm.  Allt ska hinnas med innan den 19/9 2010. Förstås.

Att man inte får använda nåt av det man inviger förrän tidigast i oktober, är inte lika viktigt att förklara eller stå för. Inte heller förstår man att det anses lite fånigt att spadtagen tas flera månader innan byggstart.

Men det gör jag.

Det är givetvis enormt efterlängtat och välkommet med motorvägsanslutningen i Rosersberg – som vi framför allt har Kilenkrysset  att tacka för.  Men spadtaget nu när arbetena inte ens är i närheten av att påbörjas?

Jag tycker det är jättetrevligt med ny hall i Rosersberg. Men jag tycker det ger fel signaler att mina barn och alla andra som utövar idrott i Rosersberg ska lockas till en invigning en dryg månad innan hallen får användas, men i lagom tid inför valet.

Jag tycker också att det är synd att man bygger en hall utan att utrusta den med lämplig inredning för de lokala idrotterna. Det är väldigt synd att föreningens engagerade ledare måste behöva slåss mot de rödgröna politikerna för att få dem att förstå vad som är korrekt utrustning för deras resp. verksamheter.

Jag tycker det är upprörande att kommunens majoritetspolitiker bestämmer hur den lokala idrottsföreningen ska arrangera sin efterlängtade invigning – bara för att det är valår.

Nu har givetvis dessa politiker insett att misstagen måste slätas över och det fort! Så då plötsligt finns det pengar till korrekt utrustning. Att från början ta reda på vilka sporter som föreningen utövar i lokalen verkar bortkastat för de rödgröna politikerna i kommunen. Istället för att utrusta hallen med t.ex. handbollsmål och innebandysarg, bygger man en fullt utrustad och modern basketplan. Basket. Rosersbergs IK har aldrig (oj, nu kanske jag säger nåt som jag inte vet igen, men jag tar den risken och hoppas att ni rättar mig om jag har fel!) haft en basketsektion. Däremot är både handbolls- och innebandysektionen stora och engagerar många.

Men jag är inte bitter.

Jag ser väldigt mycket fram emot att få köra ut på motorvägen redan här och jag är glad över att mina barn kommer att få en ny fin hall att träna i. MEN jag är besviken på kommunledningens sätt att driva dessa projekt. Hade det varit en annan ledning är jag övertygad om att man välkomnat de närliggande företagens och Rosersbergs IK’s önskemål och förslag på ett öppet sätt. Man hade eftersträvat ett samarbete och lyssnat på behoven.

Jag lovar att vi gör det när vi vinner valet i Sigtuna kommun den 19/9.

Be Sociable, Share!

6 reaktion på “(M)itt vallöfte

 1. Tycker du att ditt senaste inlägg är skrivet av en som går före eller en som går efter och kritiserar?
  Vem är du egentligen?

 2. Hej Gun,
  återigen – tack för kommentaren. Trevligt att du fortsätter att läsa min blogg!
  Du har rätt. Här går jag efter och kritiserar – av förklarliga skäl. Jag sitter i opposition och har just nu inte möjligheten att gå före och uträtta på det sätt jag vill och tänker göra efter valet.
  Jag kritiserar här nåt som jag tycker är fel hanterat, men mitt mål och min önskan är fortfarande att uträtta för att slippa kritisera.
  Jag vet att du innerst inne förstår vad jag menar med mottot och att jag syftar på de människor som väljer att kritisera och nöja sig med det.
  Du frågar vem jag är egentligen. Svaret är en person som – precis som du själv – vill uträtta och inte nöja sig med att knyta näven i fickan och kritisera. Där är vi lika – även om det kan kännas jobbigt att erkänna för oss båda…

 3. Ursch, vilken tur att jag inte är politiker. Jag skulle inte stå ut med dessa beska och otrevliga kommentarerna. Vad menar man med att kommentera ”Vem är du egentligen?”.

  Vem har vett och vågar kasta första stenen? Sh-t nu gjorde ni mig religös, o det är jag inte =)

  Puss!

 4. Hej Bätty,
  tack för att du läser och kommenterar. Det gläder mig varje gång.

  Ja, man kan undra varför man håller på med detta. Men i mitt fall är det lika mycket det som är drivkraften – nån måste ju kämpa för att få till ett bättre politiskt klimat. Sen kan man ju inte rå för att vissa väljer att bara tänka ett steg i taget och alltid dra sina sina egna slutsatser.

  Ha en bra dag!

 5. Hej Helle

  Vad kul din blogg är att läsa! Tycker att det är härligt att du sprider DINA tankar fritt.

  Men en fråga vad har du gjort Gun Eriksson för att förtjäna en kommentar som ”Vem är du egentligen.”

  Vi ses på gator och torg. Nu vinner vi valet den 19 sep.

  Häls
  Anders

 6. Hej Anders,
  tack för snälla ord och kommentaren!
  Gällande Guns kommentar…ja, det undrar jag också – ganska ofta…Det är ju t.o.m. så att jag faktiskt tycker (och har sagt till henne själv) att jag t.ex. uppskattar hennes sätt att leda våra BUN-möten och hennes öppenhet (oftast) till diskussioner. Att vi har olika åsikter om hur verksamheten sköts och ska drivas är ju inget anmärkningsvärt med tanke på de grundläggande skillnaderna i våra resp. partiers synsätt på skolpolitiken. Detta blev väldigt tydligt på skoldebatten igår, när S tjatade om en dator till varje elev och nya flashiga byggnader istället för att fokusera på hur vi ska få bättre resultat bland eleverna. Egentligen är datorer och byggnader säkert inte hennes högsta önskan heller – det är nog någon annan monumentbyggande S-person som styr den inriktningen också. Tyvärr.

  Japp, vi ses och självklart vinner vi :-) Vår Allians är det bästa för Sigtuna kommun!

Kommentera