PESD

Post election stress disorder…

Jag är glad över att moderaterna gjort ett fantastiskt val på riksplan och att den ende rätte statsminsterkandidaten får fortsätta leda landet. Tack alla kloka medborgare som röstat på moderaterna.

Jag är däremot helt förtvivlad över resultatet i Sigtuna kommun. Förtvivlad, knäckt och illamående.

Återkommer när det gått över.

Be Sociable, Share!

6 reaktion på “PESD

 1. Hej Helle
  Ta det inte för hårt du gjorde ett fantasktiskt arbete och se bara vad det betalade sig i Rosers. Man måste se de små ljusa sakerna och gå vidare. Och så finns ju alltid möjlighet för en lokalavdelning SfR under SfS:-)).
  Häls
  Anders

 2. Ja det är väldigt tråkigt :(
  Fick höra att många tror som bor i Sigtuna komun att det är en rik komun…

  Nu har jag en fråga att ställa dig som Moderat. Jag har läst detta på webben
  http://www.marsta.nu/Culture.aspx?articleId=4177

  Hörde att dom fick Marken för 1 Riksdaler, Stämmer det?

  http://marsta.nu/News.aspx?articleId=2058”ationId=2610&pageNumber=3

  VAD GJORDE MODERATERNA ÅT DETTA?
  I KOMUNEN KAN MAN INTE SÄLJA MARK FÖR 1 KRONA OAVSETT VAD MAN NU BYGGER , DET ÄR INTE DET SOM ÄR DET HUVUDSAKLIGA. UTAN ATT MAN GER BORT MARK

 3. Hej Eva,
  tack för kommentaren.
  Jag var inte aktiv moderat när detta skedde, men har luskat lite bland dem som var med då. Det stämmer att S med samme härskande kommunalråd som nu i spetsen sålde marken för 1kr. Moderaterna sa nej till det och överklagade t.o.m. beslutet till domstol. Detta förde med sig att vi förlorade varenda liten röst vi haft i dessa kretsar och antagligen också sågs som främlingsfientliga bland många. Något som är så fel som det kan bli. Vi sa nej till att skänka bort marken på detta sätt, men inte till att sälja mark till kyrkbygget – precis som du också tycker.
  Vi stred för att priset skulle vara detsamma som det skulle varit om en svensk – eller vilken annan kyrka, förening eller företag som helst – skulle gjort anspråk på marken. Men detta tog man ingen hänsyn till, det var viktigare att fiska röster och för all framtid vara en hjälte i Valsta.
  Tyvärr lever detta kvar och jag tycker det är bedrövligt att man på det sättet köper röster och förblindar väljare. Vi som inte vill lura människor, utan vill att man ska rösta på oss för att man delar vår ideologi, tror på oss som kommunens företrädare eller för att vi lyfter fram det viktiga för alla kommuninvånare har svårt att acceptera det sättet att nå framgång i val.
  Jag blir rent ut sagt förtvivlad och ledsen när jag ser hur lätt folk blir lurade och köper valfläsk i form av gratis kyrkmark, utomhusbad, bowlinghallar mm, mm med hull och hår utan att ens en gång tänka på vem som betalar detta och vad som istället blir lidande.

 4. Jag tror inte ni ses som främlingsfientliga utan det är ett ”smart” ord att använda sig utav för då går fokuset till det ist. Jag vet att en del är Moderater och även röstade så i Rikstadsvalet
  Men jag skulle personligen rösta på ett parti som ger mig mark och det ska jag väl inte sticka under stolen med och det skulle många med mig göra.
  Det skulle ha kunnats göra mer, så komunen hade fått in lite pengar för marken
  Ska skriva mig i Stockholms komun så går mina skattepengar dit ist :)

  Jag tycker du är toppen iaf bra jobbat!!!!!

 5. Hej Eva,
  tack för dina snälla ord! Det värmer!
  Du är inte den första som säger att du ska skriva dig i annan kommun…Känns väldigt trist att vara en av de sista röda kommunerna i Stockholms län och det pga. smutsig politik. Vi måste försöka ändra på det! Hjälp gärna till :-)

Kommentera