Vad hände?

Jag tror det börjar bli dags att skriva lite om valresultatet.

Vad som hänt på riksnivå vet alla och nästan alla har nån åsikt om resultatet. Självklart är jag glad och lättad över Moderaternas framgång och det faktum att Fredrik får fortsätta vara statsminister. Jag är också överlycklig över att slippa se Mona och Ohly som vinnare. Däremot är jag fullständigt bedrövad över att ett så stort antal människor i Sverige valde att lägga sin röst på SD.

Det är inte ok att säga att de etablerade partierna behöver det och att det är ett sätt att ”röra om i grytan”. Det är inte ok att rösta på dem av missnöje mot samhället i allmänhet. Det är definitivt inte ok att rösta på dem för att man är missnöjd med invandringspolitiken.

Det är helt enkelt så att SD inte har några lösningar på nånting. Det är ett rasistiskt, inkompetent och bakåtsträvande parti som jag egentligen inte ens vill kalla parti.

Jag blir förbannad och bedrövad över att folk har gått på deras sk. politik.

Det har verkligen gått utför med människorna i Sverige.

För ganska många år sedan hamnade min väldigt kloka äldre syster i en diskussion om personer som röstade på Vänsterpartiet. Hon betonade – kanske lite väl bryskt – att hon inte kunde förstå hur nån kunde rösta på V som det kommunistiska parti det är och hur hon tyckte att personer som gjorde det var ointelligenta. Jag minns diskussionen väl och tyckte att hon kanske uttryckte sig lite väl klumpigt, men att jag ändå, i praktiken, höll med i hennes resonemang. Med den diskussionen i minnet har jag ofta tänkt att man kanske ändå ska uttrycka sig lite smidigare när det gäller männsikors val och rätt till sin egen åsikt, men när jag nu funderar över hur SD kunde få så många röster tänker jag – helt utan att skämmas – att de människor som valt att lägga sin värdefulla röst på nåt så vidrigt som SD är ointelligenta och fullständigt fel ute. 

Det går verkligen utför med människorna i Sverige.

Det har tydligen också gått rejält utför med människorna i Sigtuna kommun.

38% röstade för att behålla Fredrik som statsminister. 27% röstade för Mona. I det fallet gick det förstås inte utför.

 28% röstade för M-seger i kommunen. 42% röstade för att det maktfullkomlige, monumentbyggande och härskande S-kommunalrådet skulle få sitta kvar. Här gick det rejält utför! Hur kan det vara möjligt?

Det går utför med människorna i Sigtuna kommun.

Istället för att rösta på en allians med gemensamt fokus på innehåll och kvalitet i kommunens verksamhet, kunskapsfokus i skolorna, vilja att sanera kommunens ekonomi, genomtänkta förslag på uppfräschning av centrumanläggningar och vettig infrastruktur, röstade 42% på fortsatt förslumning, härskarteknik och länets sämsta skolpolitik. Hur kan det vara möjligt?

 Är verkligen kommunens invånare så blåögda, naiva och lättlurade? Är ett utomhusbad viktigare än goda resultat i skolorna? Är det nya rondeller och bowlinghallar som lockar istället för en god och stabil ekonomi för alla kommuninvånare? But why?

Var gick det fel? Det är något som jag funderat mycket över den senaste tiden och som jag nu så smått känner mig redo att börja ta upp och diskutera här på bloggen igen.

 

Jag passar på att tacka alla de 195 personerna som valde att sätta ett kryss framför mitt namn på valsedeln. Det känns verkligen smickrande att så många människor faktiskt ville att jag skulle få vara med och leda kommunen.

Jag passar också på att lova att jag hade gjort mitt allra yttersta för att förvalta det förtroendet på bästa sätt. Kryssresultatet är en skön tröst mitt i allt elände.  

En till liten tröst är att jag passerat 10 000 besökare på bloggen :-) Om ännu fler hittar hit och gillar mina åsikter kanske det kan kännas bättre i september 2014…

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

2 reaktion på “Vad hände?

 1. Jo, vi har demokrati i Sveige. Och nar mer an vad det nu ar som ar sparren for att komma in i riksdagen, betyder det att den massan ar skitforbannade pa hur det gar till med invandringen etc. Sa det ar bara att samla upp de skitforbannade, se till att de far upplysning och fa dem forstaende infor nasta val. Vi vill aldrig ha rasism, jag var rasist tills jag borjade resa och jobba jorden runt. Det var ju en ogon oppnare. Men vi maste ha en strikt och klar invandrings politik sa ingen javel kan se ner pa en invandrare och tanka den dar javeln far ju allt betalt… Jag tror det ar det som har hant. Att halla pa med sant skit som Aftonbladet haller pa med ger ingenting, folk maste forsta varfor folk maste till Sverige och hur de blir svenskar sa fort som mojligt. Annars Helle foljer jag din blogg och tycker den ar intressant! Hade gott

 2. Hej Andreas,
  tack för att du läser och kommenterar. Härligt att veta att nån som oftast befinner sig på andra sidan jorden väljer att läsa min blogg :-)
  Spärren är 4% för att komma in i riksdagen. SD fick 5,7 – tragiskt! Tyvärr är det ju inte så lätt att samla ihop ”de skitförbannade” och ge dem information, men visst är det det som skulle behövas. Därför är det viktigt att fler människor vågar prata politik och visa sina åsikter. Diskussion är ett bra sätt att nå ut med information och öppna ögonen på många. Så kan alla och även du bidra. Särskilt när du berättar att du ”varit rasist”, men tack vare nya erfarenheter insett hur fel det är.
  Visst ska vi ha en strikt invandringspolitik och det är där jag tycker att vi misslyckats under många år. Även i det fallet tycker jag att det är bidragssamhället som satt den missvisande grunden att samhället ska ta hand om människor och människan inte behöver ta eget ansvar, vilket under en tid ledde till invandring på fel grunder. Men som nästan alltid är det endast en liten klick som förstört för andra och skapat en missvisande bild av alla invandrare.
  Sen vet jag inte exakt vad du menar med att ”de ska bli svenskar så fort som möjligt”, men jag antar att du menar att man ska anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom. Självklart ska alla få hålla fast vid sina traditioner och sin religion, men givetvis med måtta och öppenhet för det svenska.
  Ha det gott du med – where ever you are! :-)

Kommentera