Gårdsförsäljning vs. hembränt ähum, hemkört

Va e det för fel på folk? T.o.m. den annars så kloka Alliansregeringen verkar vara ute och cykla just nu.

Hur kan man välja hemkört från Systembolaget framför gårdsförsäljning? Är det för att Kd har ministerposten? Och föga förvånande tycker S att besluten är bra. Suck.

Kommentaren ang. hemkörningen från sossen Lena Hallengren är ju nästan komisk: ”– Det uppmuntrar ju inte till langning till minderåriga till exempel, och knappast till hemleveranser till dem som snabbt vill ha alkohol och som har ont om pengar, så ett par av riskgrupperna ser vi det inte som farligt för, säger hon.”

What?

Och gårdsförsäljningen som i sin tur verkligen behövs! Den skulle tillföra massor, både för marknadsföringen av Sverige och då framför allt landsbygden med vinodlingar och bryggerier. Den skulle givetvis också medföra arbetstillfällen och risken att ”riskgrupperna” skulle springa till vinodlingen och köpa sitt vin är ju faktiskt obefintlig.

Nä, tänk om och gör rätt! Tillåt gårdsförsäljning och låt den svenska vinodlingen få fart. Då lägger jag ett bud på mitt favorithus med vinfälten på Gotland direkt :-)

;


Be Sociable, Share!

Kommentera