Kategorier
Narkotikabrott

Narkotikabrott är ingen barnlek

Narkotikabrott är ett allvarligt brott. Ändå ökar användningen av cannabis i Sverige. Se till att du är fullt medveten om de juridiska konsekvenserna.

Användning av narkotika blir allt vanligare i Sverige. Framför allt har cannabis varit på frammarsch de senaste åren, kanske som ett svar på att drogen legaliserats på många platser i västvärlden. Men ännu är marijuana och CBD olagligt i Sverige, och då gäller det att förhålla sig till det.

Använder du olagliga substanser kan du också åka fast för narkotikabrott. Vissa menar att detta är en risk de är villiga att ta, för andra är det en tydlig gräns de aldrig skulle vilja kliva över. Om du tillhör den förstnämnda gruppen kan det vara bra att läsa på lite om de juridiska konsekvenserna som kan drabba dig.

Slipp narkotikabrott med en Piggelin

Ett narkotikabrott ses som ett relativt allvarligt brott i svenska lagstiftning. Straffpåföljden blir också därefter ganska kännbar, beroende på hur grovt brottet anses vara. “För eget bruk” kommer alltid generera ett lägre straff än om du har gräs hemma nog för att kunna få tio polare eller kunder bänga.

Du har alltså all anledning att hålla nere på mängderna cannabis du har hemma, om du vill vara säker på att inte hamna i riskzonen för att dömas för grovt narkotikabrott. Men även då finns juridiska konsekvenser av ditt innehav. Kontrollera gärna hur straffskalan ser ut men en erfaren advokat. Så vet du vad du ger dig in på. Allra bäst är naturligtvis att helt låta bli, och köpa en Piggelin istället.