Kategorier
Juridik

Rådgivning om immaterialrätt för ditt varumärke 

Se till att ingen kopierar ditt varumärke och lurar dig på dina inkomster. Sök därför rådgivning inom immaterialrätt och få din upphovsrätt säkrad juridiskt. 

Piratkopiering är något alla känner till men inte vill bli utsatta för. Har du ansträngt dig till det yttersta att göra något riktigt bra är det tråkigt om någon annan stjäl dina idéer och säljer en liknande vara. Om du söker rådgivning i immaterialrätt kan du skydda dig så långt det går. 

Har du ett starkt varumärke kan du ta lagen till hjälp och försöka få ensamrätt på din produktion. Rådgivning om immaterialrätt handlar om tillgångar som inte syns, som patent, uppfinningar, idéer och varumärken. Det kan vara en påhittad seriefigur, en romanfigur eller något annat du har kommit på själv. 

Rådgivning i immaterialrätt för framtiden 

Exempel på långa tiders framgångar är Barbiedockan eller sagorna av Astrid Lindgren. En annan påhittad framgång är Agatha Christies romanfigurer Miss Marple och Hercule Poirot. Det är alltid någon som äger rättigheterna, och det är förbjudet att använda varumärken utan tillstånd. 

Rådgivning inom immaterialrätt är därför något som kan sträcka sig långt in i framtiden, för du kan inte veta på förhand om din idé blir en kassasuccé så småningom. Låt inte dina idéer gå dig ur händerna, utan se till att du själv har rättigheterna juridiskt. 

Viktig rådgivning i immaterialrätt 

Det är för att du ska ha ett juridiskt skydd som det är viktigt att söka hjälp och rådgivning i immaterialrätt. Speciellt om du har samarbetat med någon annan måste det finnas giltiga kontrakt och avtal. Sådana kan upprättas av jurister eller revisorer. 

Har du gjort en uppfinning som verkar lovande bör du söka patent på den. Då blir det en kommersiell tillgång för dig. Vill du inte tillverka själv, kan du sälja uppfinningen, och då får du rejält betalt.