Böcker

Jag längtar efter att läsa. Under en tid har jag befunnit mig i nån slags stämning som gör det omöjligt att läsa. Nu vill jag läsa! Det oroar mig en aning att jag inte kan läsa eftersom jag innerst inne vet att det beror på koncentrationssvårigheter. Och koncentrationssvårigheter brukar kunna hänga ihop med stress…hmmm, nåja, nu är det snart dags för hela två veckor semester! Det är vad jag får i år. Men, nej, jag är inte bitter, jag har valt det själv och kunde säkert få en vecka till. Men det är ju så kul att jobba och jag vill hinna med så mycket, så att det får räcka med de två veckorna när butiken är stängd. Jag var ju trots allt ledig hela april också, eller ja, arbetslös åtminstone.

De två semesterveckorna ska vi vara i vår stuga på Gotland. Då ska jag läsa, läsa, läsa, blogga och bara vara. Och, det bästa av allt, jag ska promenera! Vädret ska vara som på bilden som är tagen sommaren 2006 när jag och min man promenerar längs vår strandväg mot Klintehamn. Hellesbilderaug06 516

Några böcker som jag tänker läsa är This Charming Man av Marian Keyes – för att fnissa lite, Blot av Håkan Östlundh – för att få uppleva Gotland även i boken, I de lugnaste vatten av Viveca Sten – för att läsa nåt snabbt och lättläst på stranden. Sen har jag en hög till här hemma och en bokhylla full med olästa böcker i stugan som bara står och väntar.

En annan sak som jag tänker göra i år som jag aldrig har gjort tidigare (och som antagligen är ett ålderstecken!) är att ladda ner intressanta sommarpratare och lyssna på när tillfälle ges. Är det nån som har nåt tips om vem jag ska börja med?