Kati 40år

img005Idag fyller Kati Hanson 40 år.

Kati är en av mina allra bästa vänner sedan vi båda var 0 år och under de första 12 åren trodde vi t.o.m. att vi var kusiner. Det var ganska traumatiskt att plötsligt inse att vi inte ens var släkt, utan att våra föräldrar bara var väldigt goda vänner och firade de flesta högtider tillsammans.

Kati och jag har inte särskilt tät kontakt längre, men det beror inte på att vi inte vill ses, utan framför allt på det gamla vanliga – tidsbrist. Det är verkligen ingen bra ursäkt, men det är sant. Vi bor på var sin sida av Stockholm, båda har tidskrävande arbeten och fritidsintressen, barnen är i olika åldrar o.s.v. Hade jag haft mer tid hade jag gärna, mycket gärna träffat henne oftare.

Kati bodde i Linköping när vi var små, men vi sågs ofta och tillbringade somrarna ihop på estniska scoutläger, barnkollon och festivaler runt om i världen. Katis pappa, Tillu, var en riktig eldsjäl i estniska sammanhang och hon var mycket stolt över att vara hans dotter. Alltid när någon frågade vad hon hette, presenterade hon sig som Kati ”Tillutütar” Hanson,  ”Tillutütar” betyder Tillus dotter.

En annan sak som hon alltid var mycket stolt över, var att hon är tre månader äldre än jag är. När jag sa att jag var 6, var hon alltid 6 1/2. Undrar om hon kommer att vara 40 1/2 när jag fyllt 40 i oktober?

img002

Sista året på gymnasiet gick vi tillsammans på Estniska gymnasiet i Stockholm. Det var en mycket rolig tid och vi fick umgås varje dag. Jag minns den tiden som en väldigt fnittrig tid, med många gapflabb och hysteriska läxläsningar. Den tiden skulle givetvis avslutas med en hejdundrande studentfest och för att ha råd med det jobbade Kati och jag extra på helger och lov på Arlanda. Vi gick upp i ottan och städade på flygplatsen. Även då hade vi hysteriskt roligt och har en rad galna minnen från både pissoarer och gate’er.

Festen blev också mycket lyckad och än idag kan folk minnas hur kul vi hade det.

Det mest störande som jag kan komma på med Kati, är att hon alltid har varit snyggast, trevligast och charmigast. Hur ofixad och yrvaken hon än är, är hon alltid naturligt vacker. T.o.m på maskerad skulle hon vara snyggast!img004

Idag hoppas jag att Kati har en fantastisk dag, att alla grabbarna är snälla mot henne och att vi snart kan ses. Jag hoppas också att vi en dag kan hitta tid att umgås mer och att vi kanske kan sitta som våra mammor och mostrar och prata glada minnen när vi är 65 och 65 1/2.

Kalli Kalli, världens bästa Kati!